Skip Navigation Links

Payas’ta PES Dedirten HES Projesi !!!

Sosyal Medyadan Tepkiler Gecikmedi !!!

Payas’ta PES Dedirten HES Projesi !!!

Payas   A+a-

 Bu güzellikler yok edilecek.. 
Sessiz sedasız proje.. 
Hatay’ın Payas İlçesi Yakacık Deresi üzerinde Yakacık Regülatörü ve Hidro Elektrik Santrali (HES) kurulacağı ve projenin Sur Enerji tarafından yapılacağı öğrenildi. 
Tarifsiz güzellikleri bağrında yaşatan, Amanoslar’ın yaylalarından taşıdığı en berrak ve kaliteli sularıyla herkesi kendine hayran bırakan Yakacık Deresi’nin ormanlık bölgeleri ise mesire alanları olarak da kullanılıyor.
Hatay’ın Payas İlçesi Yakacık Deresi üzerine kurulacak Yakacık Regülatörü ve Hidro Elektrik Santrali (HES) projesi,  Sur Yapı’nın resmi internet sitesinden duyuruldu. 
Projenin gün yüzüne çıkması sonrası sosyal medyada da tepkiler oluştu. 
Sosyal medyada tepkilerini dile getiren vatandaşlar, Yakacık Regülatörü ve Hidro Elektrik Santrali (HES) projesi ile Yakacık Deresi üzerindeki doğa güzelliklerinin yok olacağını dile getirdiler. 
Sur Yapı’nın resmi internet sitesinde Sur Enerji olarak verilen bilgi aynen şöyle; 
Sur Enerji Yakacık HES
Sur Enerji ve alt şirketleri tarafından 2018 yılında hayata geçirilecek olan Yakacık Regülatörü ve HES Projesi Hatay ili sınırları içerisindedir. Sur Enerji olarak geliştirdiğimiz projemizde, Yakacık Deresi üzerinde dolu gövdeli beton olarak tasarlanan Yakacık Regülatörü’nün sol sahilinden alınacak olan su, Yakacık Deresi’nin 90.00 m nehir kotlarında yapılması planlanan Yakacık santraline iletilecektir. 2 adet 5.705 MW francis türbini ile toplam 11.41 MW gücündeki projemiz ile yıllık yaklaşık 42 GWh enerji üretimi gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. 2018 yılı içerisinde devreye alınması planlanan projemiz ile Sur Enerji güvencesiyle, 14000 hanenin enerji ihtiyacı karşılanacak ve yıllık 24134 ton CO2 salınımı engellenecektir. 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet