Skip Navigation Links

'İskenderun Hatay'ın Gözbebeği ve Hatta Amiral Gemisi'

Uğur Feriz'in başkan seçildiği, AK Parti İskenderun İlçe Kongresi'ne Hatay Milletvekili Avukat Adem Yeşildal'ın şu sözleri damgasını vurdu:

Politika   A+a-

 
Uğur Feriz’in başkan seçildiği, AK Parti İskenderun İlçe Kongresi’ne Hatay Milletvekili Avukat Adem Yeşildal’ın şu sözleri damgasını vurdu:
 
“İskenderun Hatay’ın Gözbebeği ve Hatta Amiral Gemisi”
AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı 4. Olağan Kongresi İskenderun Grand Plaza’da milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ile üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
AK Parti Hatay Milletvekili ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yurtdışında olduğu için katılamadığı kongreye, AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı’nın kurucu Başkanı ve 22. Dönem Milletvekili Mehmet Soydan Divan Başkanlığını yaptı. AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu ve Orhan Karasayan katıldılar. İşdünyasından ise en ön sırada İssiad Başkanı Recep Atakaş ile Müsiad Başkanı Fatih Tosyalı dikkat çektiler.
Uğur Feriz’in başkan seçildiği Ak Parti İskenderun İlçe Kongresi’nde yönetim kurulu listesi ise şu isimlerden oluştu. Erol Tezcan, İsmail Parlakçı, Hıdır Güneş, Tamer Kenanoğlu, Halit Ataoğlu, Reşit Tekerek, Bestami Kılıç, Abit Erol, Yakup Kılıç, Abdulkadir Büyüközer, Hayri Hançer, Nadim Tan, Mehmet Kayadelen, Orhan Özkan, Ali Çığıl, Ercan Aflaz, Mehmet Demirci, Reşat Beyazıt, Mehmet Dönmez, Hamit Güneş, Adem Ay, Nurettin Ersöz, Orhan Koca, Hüseyin Fidan, İlhami Uçar, İsmet Çerçi, Mehmet Kesik, İsmet Kara, Abdurahman Keser.
 
 
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, yaptıkları hizmetleri anlattığı konuşmasının sonunda 3 dönem ilçe başkanlığı yapan Musa Kurşun’a hizmetlerinden dolayı plaket verdi ve yanına yeni ilçe başkanı Uğur Feriz’i de alarak ellerini havaya kaldırdı.
Milletvekili Orhan Karasayar’ın sürprizi ise oldukça anlamlıydı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i cep telefonundan arayan Karasayar, salonu dolduran partililere bir de kısa konuşma yapmasını sağladı.
Sadullah Ergin’in cep telefonunun hoparlöründen duyulan konuşmasında, “Şuana kadar görev yapmış arkadaşlara teşekkür ediyorum, ellerine sağlık yeni görev yapacak arkadaşlara da başarılar diliyorum. Bu kervan yoluna devam edecek inşallah İskenderun’umuza Hatay’ımıza hizmet etmeye devam edecektir Ak Parti, yeni göreve gelen arkadaşlardan ricam şudur, İskenderun’u kucaklayalım, Hatay’ın tüm yerel yönetimlerine Ak Parti hizmetiyle ve anlayışıyla tanıştıracağız.” Dedi.
Dişhekimi Uğur Feriz’in tek aday olarak gösterildiği ve oybirliğiyle seçildiği kongreye AK Parti Hatay Milletvekilleri’nin İskendeun’la ilgili görüşleri damgasını vurdu.
AK Parti Hatay Milletvekili Avukat Adem Yeşildal’ın sözleri ise İskenderunlular’ı fazlasıyla memnun edecek nitelikteydi.
Milletvekili Adem Yeşildal, “İskenderun, Hatay’ın gözbebeği ve hatta sanayi yatırımlarıyla amiral gemisi” sözleriyle İskenderun’un hakkını veren ifadeler kullanarak büyük alkış topladı.
 
AK Parti Hatay Milletvekili Avukat Adem Yeşildal konuşmasının devamında şöyle dedi: “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Hatay’ımız son dönemde yakalamış olduğu siyasi iklim dolayısıyla hakikaten çok ciddi bir ivme yakaladı, iktidar partisi kendi içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde, muhalefet partileriyle birlikte bu dönem için söylüyorum son derece olumlu bir atmosfer içerisinde omuz omuza verip hem ülkemiz için hem de Hatay’ımız için birlikte çalışıyoruz. Hatay’ımızın belki de özlem duyduğu, bugüne kadar varsa eksiklikleri giderememesinin en büyük sebeplerinden biri olarak gösterilen bu husus ortadan kaldırılmış durumdadır. Tarihimize baktığımız da maalesef bu ülke koalisyonlar halinde yönetildiğinde istenen o sıçramayı yakalayamamıştır. Alt yapı sorunlarını aşamamış, özgürlük alanlarını genişletememiş. Ama hamdolsun ki 3 kasım 2002’den bu yana baktığımızda Türkiye siyasi istikrarı hakikaten benimsemiştir. Bizlerde Ak Parti kadroları olarak bu süreci iyi taşıdık. Yatırım kalkınma Türkiye’de Ak Partiyle başlamadı. Taş üstüne taş koymuş kim varsa ellerine sağlık diyoruz. 3 Kasım 2002 Türkiye’siyle 2012 Türkiye’si arasına baktığınız da çok fark var. Geldiğimiz noktada hamdolsun %50’lik toplum teveccühüne kavuşmuş bulunuyoruz. Buda yeterli değil, bu başarılar bizim ayaklarımızı asla yerden kesmedi. Bizler ekip olarak bakanımızın liderliğinde son derece uyumlu ve koordineli çalışıyoruz.Hatay’ımızın her köşesi bizim için kıymetlidir. Hatay’ımızın en önemli ilçesi İskenderun’dur. İskenderun’umuz Hatay’ımızın gözbebeğidir. Hatay’ın Amiral gemisi, inanıyorum ki bu kutlu yollar İskenderun’u da yerel yönetimlerle birlikte kucaklayarak el birliği ile omuz omuza bu kalkınma dönemine dahil edeceğiz.”
 
Milletvekilliği döneminde yaptıklarıyla hafızalarda iz bırakan AK Parti Hatay 22’nci Dönem Milletvekili İsmail Soylu da yaptığı konuşmada, ticaret adam kimliği nedeniyle ekonomideki gelişmeleri ışık tuttu ve yatırımları överek bölgenin kalkınmasının nasıl ilerlediğini anlattı.
22. Dönem Milletvekili İsmail Soylu konuşmasında şöyle dedi: “ Kendim ticaretle uğraştığım için ben kısa olarak size bölgeye olan yatırımlardan bahsetmek istiyorum. Bu yatırımların başlamasından ve devam etmesinden ilk önce başbakanımızın ve bakanlarımızın bu işte çok emeği ve katkısı var. Çünkü insanlarımız iş adamlarımız ülkede istikrar istiyor, tek partili bir hükümet istiyor o partide bizde var biz yolumuza Ak Parti ile devam edeceğiz. Değerli arkadaşlar Türkiye’deki yatırımları televizyondan ve yazılı basından duyuyorsunuz görüyorsunuz. Ama ben bölgeye gelen iş adamlarımızın ve hükümetimizin yapmış olduğu bazı yatırımlardan sizi haberdar etmek istiyorum. Bu bölgeye yaklaşık 15’e yakın bir yatırım geliyor. Kimisi şuanda ruhsat aşamasında, kimisi ruhsatı aldı yoluna devam ediyor. Şuanda Erzin ilçemizin Burgaz dediğimiz yerde büyük bir enerji santrali yapıyor. Önümüzde ki Mart ayında Delta Dolum Tesisleri %50’sini Fransızlara ortak oldular. “
 
AK Parti İlçe Başkanlığı görevini Dişhekimi Uğur Feriz’e devrederken bir veda konuşması yapan Musa Kurşun, “Şunu açıklılıkla ifade edeyim birçok verilen görevleri fazlasıyla yerine getirerek bu davada alın teri emek teri döken gençlik kolları başkanımıza kadın olları başkanımıza çok teşekkür ederim. Arkadaşlar bu teşekkürler bu arkadaşlarımızın bu davaya dört elle sarılarak onurla şerefle hizmet ettiklerinden dolayıdır.” Dedi.
 
AK Parti İskenderun İlçe Başkanlığına seçilen Dişhekimi Uğur Feriz, “Türkiye’nin aydınlık geleceğine ışık tutan AK Partimizin kurulduğu günden itibaren içerisinde yer almanın ve sizlere hizmet etmenin ayrıcalığını, mutluluğunu yaşadım, yaşamaktayım. 2002 yılından önce, ülkemiz kendi insanına, kendi milletine umut olamazken bugün AK Parti olarak 10 yıllık süreç sonunda bırakın Türkiye’ye umut olmayı, Ortadoğu’nun ve dünyanın umudu olduk.
Bakın dostlar, 2002 yılından önce bu ülkeyi Firavunlaşmış insanların yönetimine terk etmiştik. Bugün Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN bir Yunus gibi, bir Mevlana gibi, bir Hacı Bektaşi Veli gibi insanların gönlüne girdi ve her kesimi kucakladı. Bizler kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın bu yola “biriz beraberiz” diyerek çıktık ve biz olarak devam ediyoruz. Örnek mi arıyorsunuz; işte bakın Kurucu başkanlarımız, mevcut teşkilat başkanlarımız ve eski- yeni tüm milletvekillerimiz bir aradayız.
Türkiye’nin nereden nereye geldiğini artık anlatmamıza gerek yok. Siz zaten 3 dönemdir bunu iyi takip ediyor ve notunuzu iyi veriyorsunuz. Bizler neler yaptığımızı değil, neler yapabileceğimizi tartışmalıyız. Başbakanımızın dediği gibi artık ustalık dönemi. Bu ustalık döneminde ben ve ekibime vermiş oldukları bu görevden dolayı öncelikle Sayın Bakanım Sadullah Ergin’e, Parti Genel Merkezimize ve Bölge Milletvekillerimize ve teşkilat büyüklerimize teşekkür ediyorum.
Şahsıma ve ekibimize duyulan bu güvenle 2023 vizyonuna layık olabilmek için üzerimize düşenden daha fazlasını hayata geçireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.
Amacımız dünü bugünü ile birlikteliği sağlayıp, partimizin yerelde daha geniş bir tabana yayılmasını sağlamak ve İskenderun’da daha güçlü bir ilçe teşkilatı oluşturmaktadır.
Hepinize kongremize katıldığınız için teşekkür eder, saygı sevgilerimi sunarım”
 
 
 
 
 
 



Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet