Skip Navigation Links

Kat Malikleri :”Kimse Malımıza Göz Dikmesin”

Vergi Dairesi Eski yeri olarak bilinden birçok esnafa ve resmi kuruma ev sahipliği yapan binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesiyle ilgili süreci

Kat Malikleri :”Kimse Malımıza Göz Dikmesin”

Gündem   A+a-

 
Vergi Dairesi Eski yeri olarak bilinden birçok esnafa ve resmi kuruma ev sahipliği yapan binanın  yıkılıp yeniden inşa edilmesiyle ilgili süreci konuşmak için kat malikleri Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’i makamında ziyaret ettiler. Kat malikleri ilgili yerin yeşil alan yapılmasını veya farklı alternatifleri dile getiren ,kampanya yapan platform yada şahısları sert bir dille eleştirdi.Hiç bir alternatif fikri kabul etmeyeceklerini ve yıllardır alınteri dökerek sahip oldukları mülklerini tekrar  inşa etmek istediklerini ifade ettiler.
 
İLGİLİ ALANIN YEŞİL ALAN İLAN EDİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ
 
Kat maliklerinin aralarında belirlediği sözcüler :”Adem Abacı,Esat Demir,Hüseyin Berber ,Mehmet Işık  konuştu.Samandağ Balıkçı Kooperatifi başkanı Dursun Eren toplantıya katılarak söz aldı. 
 
Adem Abacı:” Başkanım bizim orada gayrimenkulümüz var. Bizim orada mülk sahibiyiz.Orada 50’ye Yakın kişinin alınteri var. Biz orada dükkanlarımızı istiyoruz.Yeşil alan ihtiyacı varsa imar planında belirlenen mevkilerde belediye yeşil alan kurabilir. Orası tapulu maldır.Biz tapulu malımızı inşa etmek istiyoruz.Belediye Başkanımızın yanımızda bulunmasını istiyoruz.Kimsenin de malımıza göz dikmesini istemiyoruz.Biz kamulaştırmaya karşıyız ,oraya yeşil alan yapılmasına karşıyız.Tapulu malımızda inşaatımızı yapmak istiyoruz.Aksi bir durum olursa dava açarız .Hukuki koşullarda hakkımızı ararız”dedi.
 
Hüseyin Berber :”Biz trampa ve benzeri tekliflere asla rıza göstermiyoruz.Öyle bir karar alınırsa mülk sahipleri olarak Gereken hukuki süreci başlatacağımızı  beyan ediyoruz.Biz bu mülkleri alınterimizle aldık. Herkese ilan ediyoruz.Platform oluşturanlar ,buranın yeşil alan olması için uğraş verenler şunu bilsin burası yeşil alan değildir. Burası 2400 metrekare kişilere ait olan bir parseldir. Biz imar çerçevesinde 1300 metrekaresini bırakmışız. Geri kalan 1122 metrekaresini inşaat alanı yapıyoruz.Biz hukuksal çerçevede hareket ediyoruz.Bu alanın Park olması için kampanya yapan insanlar hukuk dışı bir iş yapmaktadırlar. Bize iftira atıyorlardır. Eğer onlar nöbet imza topluyorlarsa gerekirse biz mülk sahipleri olarak çevremizle, eşlerimizle, çocuklarımızla birlikte mülk sahipleri olarak oraya gelip nöbet tutarız.  Bu konu çok bulandırıldı. Bu insanlar siyasi bir yatırım içerisindeler. Asla ve asla amaçları yeşil alan yapmak değildir. Tek amaçları gelecekte nasıl bir siyasi rant elde edebilirim Hesabıdır. Bütün arkadaşlar adına konuşuyorum. Biz dükkânımızı istiyoruz. Tek gayemiz budur. Gerekirse miting de yaparız kamuoyu da oluştururuz. “dedi.
 
Dursun Eren :” Yeşil alan isteyen insanların orada mülkleri yoktur. Bu insanların mülkleri üzerinde nasıl tasarrufta bulunma hakkını kendilerinde görüyorlar. Bu insanlarım emekleri çocuklarının rızkları üzerinde nasıl tasarrufta bulunma hakkını kendilerinde görüyorlar. İnsanların mallarını gaspetmeye kimsenin hakkı olamaz. O yeşil alan isteyen insanlar 100 bin koysunlar ben 200 bin koyacağı.”dedi.
Av. Çetin Sakallı :”Geçtiğimiz günlerde çok önemli bir toplantı yaptık burada içlerinde eski siyasetçilerde vardı. 26 -27 yıldır devam eden bir bel-bir davası var. 40 yakın insanın mağdur olduğu bir konuda bu güne kadar hiçbir şahsiyet gelip bu insanların mağduriyetini giderin diyen olmadı. Dertleri hak hukuk yeşil alan değil. Bu işin dehşetle istediğimiz çirkef tarafı mart ayından beri bu proje noterde duruyor. Proje hakkında hiç bilgi sahibi olmadan belediyeyi, kişileri ,kurumları töhmet altında bırakan açıklamalarda bulunuyorlar. Bu herşeyden daha çirkin olan bir durumdur. “dedi.
 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:”
 
Hüseyin Berber konuşmasının devamında; “ Bu mülk bize ait eğer algı yaratarak burada yeşil alan oluşturulacaksa ki hukuki olarak öyle bir imkan yoktur. Soruyorum Samandağ halkına kimin mülkü garanti altındadır. Bundan sonra her vatandaşın mülkü algı oluşturularak elinden alınabilir. Onun için Samandağ halkı bu konuda duyarlı olmalı ve bu spekülasyonlara gelmemelidir” dedi.
 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ise: “Biz kamu  idaresi olarak  toplumda kavganın huzursuzluğun olmasına asla rıza göstermeyiz. Toplumsal uzlaşının mümkün  mertebe hak kaybı olmadan olması gerektiğine inanıyoruz. Ne sizlerin mağduriyetine ne de bu talepleri dile getiren insanların fiziki bir müdahaleye maruz kalmalarına rıza göstermeyiz. Bu yönüyle o insanlar bir fikir beyan ettiler. O fikir sizlere ulaştı. Sizler burada iradenizi koydunuz. Biz kamu idaresi olarak bu işin doğru tarafı ,hukuki tarafı nedir bizlerde de bir kanaat oluştu. Sizlerin mülkleri üzerinden bugüne kadar olduğu gibi sizlerin haberi ,rızası olmanda herhangi bir işlem yapmayacağız. “dedi.
 
Başkan Nehir:”Biz sizin geçmişte bu mülkleri edinmek için ne kadar çaba harcadığınızı çok iyi biliyoruz.  Sizin zemin kattaki yerlerinize rıza gösteren bir tutum aldık. İlgili mülkiyette belediyenin son iki katta mal müdürlüğünün ise  1 .kat üzerinde mülkiyeti mevcuttur. Size rağmen bir adım atmak istemiyoruz. Ama bizim topluma karşı bir sorumluluğumuz vardır. Fakat size rağmen hareket edemeyiz; çünkü hukuki bir iş yapmış olmayız.Kamu idareleri hukuka göre çalışır.Sizlerin bu konudaki duruşunuzu kamuoyunun da bilmesi gerektiğini düşünüyoruz.Yeşil alan isteyen vatandaş da bizim vatandaşımız sizler de bizim vatandaşımızsınız.Biz herkesin belediyesiyiz.Huzuru kaçıracak bir durumun olmaması adına biz üzerimize düşeni yapacağız.Biz o noktadayız. O yüzden sizin fikirleriniz değerlidir. Belediyenin size nakit olarak verecek bir parası mevcut değildir. Sizin buradaki mülkünüzün ederi kadar bir miktara denk gelecek bir gayrimenkulü trampa  yapabiliriz. Fakat sizin buna rıza göstermeniz gerekiyor.Size rağmen bir çözüm üretmek doğru değildir. Şehircilik ilkeleri bakımından bakıldığında siz üzerinize düşeni yaptınız, belediye idaresi ve mal müdürlüğü de üzerine düşeni yaptı. Bir şehir planlanırken ortak kullanım alanları oluşturulur. Bu alanların oluşması için vatandaşın mülkiyetinden belli oranlar alınır.Yollar,parklar,yeşil alanlar, kamusal alanlar bu şekilde üretilir.  Bu konuda üzerinize düşeni fazlasıyla yaptınız. Farklı alternatifler trampa, yeraltı çarşısı gibi alternatif görüşlere rıza göstermediğinizi söylüyorsunuz.Bizler de sizlerin fikirlerin önemseyen bir yerde duruyoruz. “dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet