Skip Navigation Links

Hatay’dan Barış Türküleri Yükseldi

Türküler barış için söylendi.

Hatay’dan Barış Türküleri YükseldiWeb
TV

Kültür Sanat   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren HATMEK’in (Hatay Meslek Edindirme Kursları) bağlama kursiyerleri 5 Haziran Pazartesi günü muhteşem bir konsere imza attı.
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın, ‘Meslek edinmemiş hemşehrim kalmayacak’ sözünden yola çıkan HBB ekipleri, HATMEK’in birbirinden nitelikli ve faydalı kurslarını farklı yaş ve farklı meslek gruplarıyla bir araya getirerek Hatay’da fark yaratmaya devam ediyor.
 
Hatay Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Barış Konseri’ne Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Doç. Dr. Nazan Savaş’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
 

SEVGİ, SAYGI VE KARDEŞLİK MESAJLARI VERİLDİ

 
Minik kursiyerlerin sahneye çıkmasıyla başlayan konserde bağlama virtüözü Şef Kahne Karataş yönetimindeki 60 kişilik ekip, bağlama eşliğinde söyledikleri türkülerle izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Türküler sırasında gerçekleştirilen zeybek gösterisi konsere ayrı bir anlam katarken, seyircilerin arasından sahneye teflerle çıkan Rengudenk Erbane Grubu ise ‘Bir derdim var bin dermana değişmem’ türküsüne eşlik ederek kulakların pasını silen bir performansa imza attı. 

 

BARIŞ TÜRKÜLERİ HEP BİR AĞIZDAN SÖYLENDİ

 
Türküler eşliğinde aynı anda sahnede buluşan semazen gösterisi ve törensel halk danslarıyla semah dönenler; sevgi, saygı ve kardeşlik mesajı verdi. Hatay Medeniyetler Korosu Neyzeni Nuri Özkan’ın da eşlik ettiği konserde barış türküleri hep bir ağızdan söylendi.

 

BAŞKAN SAVAŞ: BARIŞ GÜVERCİNLERİ TÜM DÜNYADA UÇSUN İSTİYORUZ

 
Gecenin sonunda Başkan Savaş ve eşi Nazan Savaş, Nesimi’nin ‘Barış güvercinleri uçsun dünyada’ türküsü eşliğinde barışın simgesi olan bir beyaz güvercin uçurdu. Ardından Hatay’da barışın ve kardeşliğin hakim olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, “ Barış güvercinleri tüm dünyada uçsun istiyoruz. Bugün amatör bir ekibi değil de sanki profesyonel bir ekibi dinledik. Başta Kahne hanım olmak üzere tüm kursiyerlerimizi böylesine güzel ve bir o kadar da anlamlı konsere imza attıkları için yürekten kutluyorum, hepinizin elinize sağlık” açıklamasında bulundu.
 
Konuşmasının ardından Doç. Dr. Nazan Savaş bağlama virtüözü Kahne Karataş’a, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise barış elçileri olarak adlandırdığı minik kursiyerlere çiçek takdim etti.
 
 
 
 
 

KURSİYERLERDEN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR

 
Yaklaşık 5 aylık bir çalışma sonucunda sevenleriyle buluşma fırsatı yakalayan kursiyerler, il genelinde gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerle Hatay halkının gönlüne taht kuran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini ilettiler. 
 
Günün anısına çektirilen toplu fotoğraf ile anlamlı konser son buldu.
 
Hatay’dan Barış Türküleri Yükseldi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet