Skip Navigation Links

Çin'e Kiraz İhracatı İçin Son İncelemeler Gerçekleştirildi

Çin’e kiraz ihracatı yapılmasının önünün açılması çalışmaları kapsamında kiraz üreticileri ve ihracatçıları Çin’den gelen bir teknik heyeti ağırladı.

Çin'e Kiraz İhracatı İçin Son İncelemeler Gerçekleştirildi

Gündem   A+a-

 
 
 
Çin’e kiraz ihracatı yapılmasının önünün açılması çalışmaları kapsamında kiraz üreticileri ve ihracatçıları Çin’den gelen bir teknik heyeti ağırladı. Çin’in Bitki Giriş-Çıkış Denetim Bürosu uzmanları 19 Mayıs’ta Türkiye’ye gelerek Çanakkale, Manisa, Afyon, Isparta, Denizli ve Antalya şehirlerinde 9 üretim ve paketleme tesisini denetledi.
 
Türk kirazlarının Çin’e ihracatı için imzalanan Bitki Sağlığı Protokolü gereğince Türkiye Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı ve Çin AQSIQ (Tarım Bakanlığı Karşılığı) temsilcileri Çin’e ihraç edilecek kirazların üretildiği bahçe ve paketleme tesislerini incelemek üzere Türkiye’de buluştu. İki ülke yetkililerinden oluşan heyet, Türkiye genelinde Çin’e yapılacak ihracata seçilmiş üretici ve firmaların farklı iklim ve bölgelerdeki bahçeleri ile paketleme tesislerinde incelemelerde bulundu.
 
- Nihai rapor için kiraz üretim bahçeleri ve paketleme tesisleri ziyaret edildi
 
 
Çin'e kiraz ihracatının başlayabilmesi için sürdürülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Türkiye ile Çin arasında yapılan ticaret hacminin arttırılması çalışmaları kapsamında, ülkemizden Çin’e yapılacak kiraz ihracatı öncesi ülkemize gelerek son rapor için ziyaretlerde bulunan üst düzey Çin heyeti farklı şehirlerde kiraz bahçelerinde ve paketleme tesislerinde özellikle Çin pazarının çoğunlukla talep ettiği ziraat 900 kiraz çeşidi için inceleme yaptı.
 
Heyet başkanı Zhang Weidong:
“Türk kirazı Çin pazarında isteniyor,
umarım kısa zamanda kiraz ticareti başlayacak”
 
 
Şanghay Bitki Giriş Çıkış Kontrol Bürosu Müdürü Zhang Weidong ve Hainan Bitki Giriş Çıkış Bürosu Kıdemli Uzmanı Xu Wei’den oluşan Çin heyeti, üretim alanları ve paketleme tesisleri incelemeleri haricinde kirazların nakliyesi, soğutulması, depolanması, kalıntı raporları ve paketlenmesi bölümlerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden yapılan soğutma işlemlerinin takibi, Tarım Bakanlığı’nın denetimi ve eğitimleri ile Akdeniz meyve sineği hakkında çalışanların bilinçlendirilmesi konularında bilgi aldı. 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet