Skip Navigation Links

İskenderun’da Ramazan’ın gözdesi Osmanlı Macunu

Ramazan ayında Osmanlı geleneklerinden olan Meşhur Tarihi Osmanlı Macunu Hatay’ın İskenderun ilçesinde sahilde yerini aldı.

İskenderun’da Ramazan’ın gözdesi Osmanlı MacunuWeb
TV

Yaşam   A+a-

 Osmanlı Macunu İskenderun’lu vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
İskenderun’da iftardan sonra serinlemek için ailesiyle birlikte vatandaşlar sahile akın ederek, günün yorgunluğunu üzerlerinden atıyor. İskenderun sahilinde Osmanlı geleneği de yaşatılıyor. Vatandaşlar ise bu geleneğin yaşatılmasından dolayı oldukça memnun olurken, çocuklarda Osmanlı Macununa yoğun ilgi gösteriyor.
Osmanlı geleneklerini yaşatmaya gayret gösterdiklerini ve vatandaşlardan da Ramazanın ilk gününden itibaren yoğun ilgi gördüklerini söyleyen Osmanlı macunu satıcısı İbrahim Öz, “Geleneksel Türk kültürünün eşsiz şifa kaynaklarından biri olan Osmanlı Macunu, halkın yararlanması için mesire alanlarında dağıtıldığı için ‘Mesir Macunu’ da denilmektedir. Osmanlı macununun sağlık yönünden birçok faydası vardır. Kanuni Sultan Süleyman zamandan bu yana birçok şifası bilinmektedir. Özellikle Ramazanda da özellikle mideyi yatıştırmasıyla da bilinir. Osmanlı macununa en çok ilgiyi çocuklar gösteriyor. Ramazan ayının ilk gününden itibaren Osmanlı macununu hem tanıtmaya ve hem de satmaya çalışıyoruz. Kendi kültür ve geleneklerimize uygun olarak devam ettirmeye çalışıyoruz.” dedi.
 
 
 
İskenderun’da Ramazan’ın gözdesi Osmanlı Macunu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet