Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hakettiği Yatırımları Alamayan İskenderun’un Tek Çaresi İl Olması!

Emir Selim Yazar, önergeleri ışığında her yatırıma katkı sunduklarını, israfı önlemek için her çalışmayı hassasiyetle incelediklerini aktardı.

Hakettiği Yatırımları Alamayan İskenderun’un Tek Çaresi İl Olması!Web
TV

Gündem   A+a-

 MHP İskenderun Belediyesi Meclis Grubu’nun son bir yıllık çalışmalarını değerlendiren MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar, önergeleri ışığında her yatırıma katkı sunduklarını, israfı önlemek için her çalışmayı hassasiyetle incelediklerini aktardı. Yazar, “Aslantaş Suyu’nu İskenderun’a verecek olan Arıtma Tesisinin devir işlemlerinin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. İskenderun’un İl olması için yapılacak lobi çalışmalarını önemsiyor ve destekliyoruz. Sinek ve haşereyle mücadeleye hemen başlanmalı, İskenderun’un gerek Ankara gerek büyükşehir bağlamında hak ettiği yatırımları ve hizmetleri alması için İskenderun’un tüm bileşenleri ile bir güç birliği oluşturmasına ihtiyaç vardır” dedi. Yazar, meclis oturumundan örnekler vererek şu değerlendirmeyi yaptı;
“Nisan 2016 tarihli oturumda MHP grubunun önergesi olan “Elektronik Oylama Sisteminin kurulması ve kullanılması ile ilgili” önergemiz olumlu karşılanmış ve oybirliği ile kabul edilmiştir. 3 Ekim2016 tarihli oturumda da kullanılmaya başlanmıştır 1 Haziran 2016 tarihli oturumda ise belediyemiz mülkiyetinde bulunan 16 adet ticari işletmelerin (İsk.Bld.Kapalı Spor Salonu, Sahil spor kompleksi, Rauf Denktaş spor kompleksi, 1 ve 4 nolu sosyal tesisler, çok katlı otopark ve balıkçı dükkanları, Down Cafe, Karayılan, Sarıseki, Denizciler’de bulunan belediyenin salonları) tüm hisselerinin İsk. İMAR’a devri için başkana yetki verilmesi gündeme gelmiş konu hakkında uzun tartışmalar ve konuşmalar sonucu oylamaya geçilmiş ve büyük bir çoğunluk ile bu madde RET edilmiştir. Başkan çok istemesine rağmen bu yetkiyi alamamıştır. Yine bu oturumda MHP grubunun önergesi ile gerçekleşen NOBEL Kimya ödüllü Türk Bilim Adamımız olan Prof.Dr. Aziz Sancar isminin Victoria pastanesi yanındaki park alanına verilmesine yönelik Hatay Büyükşehir Meclisinde alınan karar için teşekkürlerimizi sunduk.”

‘İlaçlamayı 1 EYLÜL 2016 Oturumunda Gündeme Getirmiştik’

“1 Temmuz 2016 tarihli oturumda Meclis gündemsiz olarak toplandı. İskenderun balıkçı esnaflarının MHP İlçe Teşkilatı ve diğer partileri ziyaret ederek taleplerini dile getirdikleri konu ile alakalı olarak Meclis Grup Başkan Vekilleri Emir Selim Yazar, Gazanfer Dik, Abit Erol imzalı “Sahildeki balıkhanede yıllardır zararla mesleklerini devam ettiren 22 balıkçı esnafına İskenderun Balıkçı Kooperatifine kayıtlı olmaları koşulu ile İskenderun Raif Paşa Caddesindeki balıkhane olarak inşa edilen 22 adet dükkanın encümene yetki verilerek kiralanması hususunda meclis kararı verilmesini arz ederim” şeklinde yazılı önergemiz oldu. Oybirliği ile gündeme alındı. Gündeme alınan önerge komisyona gitmeden oylandı ve oybirliği ile kabul edildi. Böylece balıkçı esnafların bekledikleri karar alınmış oldu. 1 Eylül 2016 tarihli oturumda ilaçlama ve haşere ile mücadele konusunu gündeme getirip bu iş kimin sorumluluk alanındaysa gereğini ve önlemini şimdiden yapması gerektiği seslendirilmiştir. Ve müteakip oturumlarda bu konu sürekli gündeme getirilmiştir.”

‘Kaliteye önem verilerek İskenderun’a katkı sunacak her şeye tam destek verilmiştir’

“3-Ekim-2016 tarihli oturum: 2015 Kasım ve Aralık aylarında İller bankasından 2016-2017-2018 yılları için 72 milyon borçlanma yetkisini veren meclisimizin neticelenen 4 ihale için (yaklaşık 50 milyon) MHP Grubunun önergesi diğer Grup Başkan Vekillerinin de desteğini alarak “Yatırım ve Harcamaları takip ve yönetim komisyonu” kurulması sağlanmıştır. Sonraki oturumlarda bu komisyon yaptığı çalışmaları ve karşılaştığı zorlukları meclisle paylaşmış sürekli gündem yaratmış ihaleyi alan firmaların standardını yüksek tutmasını, şeffaf, etkili, verimli olmalarını sağlamaya çalışmış aynı zamanda gerçekleştirilen faaliyet ve işlemlerin ihale şartnamesi ve planına uygun olması, eksikliklerin tespiti, telafisi ve ayrıca kalite ve uygunluklarına bakarak İskenderun’umuza maksimum katkı sağlanmasına yardımcı olmaya -ilgili ve yetkililerin- destek ve izin verdiği ölçüde gayret göstermiştir.”

‘Sosyal Tesisleri Belediye Yönetsin’

“3-Ocak-2017 tarihli oturum: Tüm gruplar Down kafe (2 nolu sosyal tesis) ile ilgili görüş bildirdi. Özellikle encümen de olan üç meclis üyesinin(AKP-1; CHP-1; MHP-1) kiralanmasının uygun olmadığı şeklindeki görüşlerine rağmen encümen başkanı 120 bin TL muhammen bedel önerisi ve diğer memur üyelerin oyları ile ( 4 kabul 3 ret) karar almış ve bu sosyal tesisin belediye yönetiminde hizmet vermesi gerektiği ısrarla vurgulanmasına rağmen idare talebinde ısrar etmiştir. Uzun bir süredir İskenderun kamuoyunu meşgul eden ve konuşulan bu yer ile ilgili belediye yönetimine ciddi eleştiriler yöneltildi. Bu durumla ilgili normalde üç grup başkanının ortak aldığı bir karar olmasına rağmen AKP grubunun son anda vazgeçmesi sonucu MHP grubu ve Gazanfer Dik imzalı kısaca “Sözkonusu tesisin kiralanmaması ve konusunda uzman kişilerin idaresinde belediye eli ile işletilmesi için karar verilmesini arz ve talep ederiz” şeklinde yazılı önergemiz oldu. Ama başkan önergeyi benim yetkimde deyip gündeme alıp oylatmadı(Sayısal üstünlük muhalefet gruplarındaydı, AKP=14, MHP+CHP=16).Bu konu ile ilgili konuşmalar ve talepler kayıtlardadır.”
 “ENVİTEC, çöp sorunu ve kokusu, haşere ile mücadele ve ilaçlama, encümende uzun süre bekletilen dosyalar, kaçış rampasının akıbeti, Otoban ve sanayi bağlantı yolu, belediye arkasında yapılan turizm ofisi, bilim merkezinin durumu, feyezan kanalı üstünde yapılan köprülerin durumu, Kütüphane ile ilgili son durum gibi konularda her meclis oturumlarında sürekli bu konuları gündeme getirdik görüşlerimizi ve eleştirilerimizi ve temennilerimizi meclise sunduk.”

‘Gelir Kaydı Yok’

“2015 yılı içinde 145 bin ton asfalt için 13.800.000 TL ödenmiş. 2016 yılı içinde yapılan ve sonuçlanan  asfalt ihalesinde 205 bin ton asfalta 30.887.982 TL bir bedel çıkmış. 2015 yılında asfaltın fiyat aralığı ton başına yaklaşık 70-75 TL’iken 2016 yılında asfaltın fiyat aralığı 105-110 TL olmuş. Hatay Büyükşehir ve bazı ilçeler de bu fiyat aralığı 80-85 TL civarlarında gerçekleşmiş. Özellikle bitümlü sıcak karışım beton asfalt yol kaplama işinin 1 nolu hakkediş dosyasında yazılı olarak istenmesine rağmen iş takip çizelgesi, yapılan işler listesi, toplam metraj ve metraj çizelgeleri verilmemiş ve 7-Kasım-2016 yani işe başladıktan 32 gün sonra 7,5 milyonluk ilk hak ediş ödemesi yapılmış. Muhtelif cadde ve sokaklarda kaldırım karosu yapım işini alan firma ile Muhtelif cadde ve sokaklarda kilitli parke taşı ile yol ve kaldırım yapılması işini alan firma aynı Y.26.017/065 Poz nolu 50*20*10 cm boyutlarında normal çimentolu buhar kürlü beton bordür döşenmesi (pahlı, her renk) için biri 17,20TL fiyat verirken diğeri 11,59 TL fiyat vermiştir. Doğrudan temin ile alınan aynı cins malzemelerin fiyatlarının farklı farklı olduğu tespiti yapılmıştır. Örneğin C25 betonun metreküp fiyatı 93,23TL -103,50TL -149,80TL olarak faturalandırılmış. 2 Nolu Sosyal Tesis (Down Kafe) isimli belediye işletmesi 1-Haziran-2016 tarihinden itibaren faaliyete başlamış bu tesis için 16 ayrı kalemde belediye bütçesinden toplam 210.965.00 TL muhtelif harcama yapıldığı bu harcamalara rağmen çalışmakta olan bu tesis ile alakalı belediyenin bütçesine herhangi bir gelir kaydı yapılmadığı tespit edilmiştir”
‘Bütçe Az Deniliyor, Bazı Firmalara Ödeme Yapılıyor’
“Temizlik İşleri Md.’den istenen ilaç alımı laboratuvar analiz raporu sonucunun sözlü ve yazılı talebe rağmen komisyona verilmediği; Fen İşleri Md.’nün 790.000TL’na ihale ettiği ve zemin etüt çalışma raporlarının sözlü ve yazılı talebe rağmen verilmemesi gizlendiği ve ya yapılmamış olduğu izlenimi vermiştir. Bilim Merkezi Projesi için ödenen bedelin karşılığı olan mimari, statik, elektrik ve mekanik proje raporları verilmemiştir. Her zaman bütçe azlığından şikayet eden Başkanımız önceliği ve gerekliliği tartışılan SAROS(sosyal araştırma şirketi) tan 159.700TL hizmet alım yapmış; Ayrıca her ay 15.000 TL AG adlı firmaya Başkan İskenderun’u dinliyor adı altında ödeme yapmıştır. Faaliyet Raporu 16 ret, 16 kabul oyu ile neticelenmiştir.”

‘HBB’de Proje Çok, Ama İskenderun’a Gelince Yok’

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet çalışmalarına da değinen MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar, “2016 yılı içinde 13 adet köprü yapılmış İskenderun’da yok. Çok amaçlı salonlar yapılmış, İskenderun yok. Spor tesisleri yapılmış İskenderun yok. Prestij caddeleri projeleri yapılmış İskenderun yok. 2016 yılı içinde HBB Gençlik ve Spor kulübüne 1 milyon 500 bin TL üzerinde nakdi yardım yapmış, İskenderun’daki spor kulüplerine yardım yok. Otopark işletme gelirlerinden 9 milyon gelir hedefi varken tahsilat 708 bin TL olmuş? İskenderun dahil bir-iki ilçe dışında otopark uygulaması yapılmıyor! HBB’de 590 memur, 461 işçi, 63 sözleşmeli, 3374 taşeron personel çalışmaktadır. Okul ve İbadethaneler için yaptığı tamir- tadilat-boya işleri takdir görmüş yalnız bu hizmetler esnasında beklentiler yüksek tutulmuş öncelik sırası ile tespit edilen ve söz verilen bazı yerler es geçilmiş ve mağduriyetler yaratılmıştır” örneklerini verdi. Yazar, HATSU’nun 2016 faaliyet ve denetim raporlarının özetlerini paylaşarak, Hatay geneli toplam abone sayısı 566.000 (Antakya 137.548 ,İskenderun 95.242 abone), 2016 yılında 188 milyon 963 bin TL toplam bedelli 27 proje var, İskenderun yok. HATSU’da 173 memur, 205 işçi, 32 sözleşmeli, 1690 taşeron olmak üzere toplamda 2100 personel çalışıyor. HATSU 2015 mali yılı gelir bütçesini kullanmaya devam etmiş” diye konuştu. 
 

‘İskenderun İl Olmalı’

Yazar son olarak, “Aslantaş Suyu’nu İskenderun’a verecek olan Arıtma Tesisinin devir işlemlerinin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. İskenderun’un İl olması için yapılacak lobi çalışmalarını önemsiyor ve destekliyoruz. Sinek ve haşereyle mücadeleye hemen başlanmalı, İskenderun’un gerek Ankara gerek büyükşehir bağlamında hak ettiği yatırımları ve hizmetleri alması için İskenderun’un tüm bileşenleri ile bir güç birliği oluşturmasına ihtiyaç vardır” diyerek sözlerini tamamladı. 
 
Hakettiği Yatırımları Alamayan İskenderun’un Tek Çaresi İl Olması! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş