Skip Navigation Links

CHP Kongre İle Güç Kazanacak

Sancılı ve tartışmalı geçen CHP Kurultayı ve İskenderun İlçe Kongresini sorduğumuz CHP Kayyum Üyesi Elektrik Mühendisi Bülent Bozdoğan, CHP'nin kurult

Politika   A+a-

Sancılı ve tartışmalı geçen CHP Kurultayı ve İskenderun İlçe Kongresini sorduğumuz CHP Kayyum Üyesi Elektrik Mühendisi Bülent Bozdoğan, CHP’nin kurultayda olduğu gibi İskenderun Kongresinden de güçlenerek çıkacağını söyledi. Kongrenin ertelenmesi konusunda Kayyum heyetinin hiçbir günahı bulunmadığını belirten Bozdoğan sorularımıza bakın nasıl yanıtlar verdi:

8. Gün Haber: Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapan, çeşitli konumlarda görevlerde bulunan bir kişi olarak, CHP kurultayını değerlendirir misiniz?

Bülent Bozdoğan: Parti açısından son derece olumlu, çok sade , anlayış içerisinde, insanların birbirine karşı birbirlerini kabul eden, partinin çıkarını gözeten bir anlayış içerisinde sonuçlandı. Yeni parti meclisimiz oluştu, görev paylaşımlarını kısa sürede yapacaklar, CHP’yi iktidara yürütecek olan çalışmalara başlayacak bir kadrolaşma olduğuna inanıyorum. Tam olarak parti içerisinde herkesin Cumhuriyet Halk Partili olmasını ön plana çıkaran bir kurultay oldu. Tüm ülkeye ve partimize hayırlı olmasını diliyorum.


8. Gün Haber: 3 kişilik Kayyumun bir üyesisiniz, sizce bu ertelenen kongrede Kayyum’un suçu var mı?

Bülent Bozdoğan: Burada delege listesiyle ilgili itirazlar vardı. İtirazın muhatabı olan makam kayyum heyeti değildi, İlçe Seçim Kuruluydu, ilçe seçim kuruluna yapılan itirazın da mevcut delege listesine yapılan itiraz kabul edilmemişti. Şimdi bu liste daha önce ki ilçe kongresinde kullanılan liste olduğu için, ilçe seçim kurulu askıya asılması gerekmediği yönünde bize bir beyanda bulunmuştu kayyum heyetine, fakat biz buna rağmen tutanak tutarak delege listesini asmıştık. Fakat ilçe seçim kurulu bizim bu askı sistemini uyguladığımızdan haberdar değildi. Yapılan itiraz sonucu askıya çıkması gerekir denilerek, Yüksek Seçim Kurulu’ndan askıya çıktıktan sonra ilçe kongresi yapılması yönünde bir karar geldi. Bunda kayyum heyetinin hiçbir suçu yoktur. Askıya bize as denilirse asarız, asma denilirse asmayabilirdik. Yinede asmıştık fakat asılmadı görüldüğü için böyle bir iptal durumu oldu. Şimdi bu süreç tekrar başlatıldı, 25 Aralık’ta ilçe kongresi yapacağız, listemiz askıya asıldı. İtiraz edilen değişikliklerden, parti üyesi olmadığı tespit edilen beş kişi listeden silindi. Bu da zaten tüm delege arkadaşlarında, yönetime aday olan arkadaşlarımızın da malumatı içerinde ki bir konudur. Bu kongrenin de İskenderun için hayırlı bir sonuçla sonuçlanmasını, partimizin birlik ve bütünlüğü içerisinde sonuçlanmasını diliyorum.

8. Gün Haber: İskenderun İlçe Örgütü’nde iktidar olmak, Türkiye’de iktidar olmaktan daha önemliymiş gibi bir hava esiyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bülent Bozdoğan: Bu kongreden barış içinde çıkmak en büyük dileğimiz, arkadaşlarımızdan da beklentimiz. Bu konuda hem bizler hem partililer herkese telkinlerde bulunuyoruz. Bir partide görev almak gönülden isteyerek görev almak, çok güzel bir olay, bir partide adayların çok olması da “bu işi ben daha iyi yaparım” demesi de çok güzel bir şey. Tabi ki Türkiye’de iktidar olmak, partide iktidar olmak mukayesesi yapıldığında, iktidar her zaman iktidar olmak için mücadele verilir. Parti içerisinde de yönetimde talip olup kazanmak önemli ama gerçekten ülke yönetmek, istediğimiz gibi yaşamamızı sağlamamız için yönetimde bulunmak her zaman daha önemli, aday olmak önemli değil, kazanmak ve görev yapabilmek önemli, bakın görevi yapmak göreve gelmek demiyorum, görevi yapabilmek görevi dört dörtlük yerine getirmek önemli. Israrla üzerine durulması gereken olay budur. Seçilirsiniz bir yere oturmak için seçiliyorsak, makamı işgal etmek için seçiliyorsak bir manası yoktur. Bu yüzden seçilecek arkadaşlarımız ilçe başkanlığını aldıklarında, milletvekili olduklarında gittikleri makamlarda görevlerini dört dörtlük, kendilerin emanet edilen bu görevleri, yani bu görevler seçimle gelinen görevler her zaman halkın emanetidir. Bu emanete ihanet etmeden, ihanet içerisinde bulunmadan ve onu çok iyi şartla yerine getirmeliler. Hiçbir kimse de siyasette hadi aday olayım, olursa olur, olmazsa olmaz düşüncesiyle siyaset olmaz. Siyaset iddia yeridir, iddialı olmak ve kazanmak için mücadele edilir ve kazanmak çok önemlidir.


8. Gün Haber: Geçtiğimiz gün, CHP’li belediye başkanları ile birlikte İskenderun CHP binasında bir toplantı yapıldı, toplantının tek aday umudu vardı. Beklenen olmadı tabiatıyla. Sizce bu mümkün mü?

Bülent Bozdoğan: Biz toplantıyı seçilmiş belediye başkanları ve kayyum heyeti olarak yaptık. Seçilmiş belediye başkanları ve İskenderun Belediye başkanını da bir araya getirdik. Amacımız tek aday üzerinde fikir birliğine varabilir miyiz diye, partinin selameti açısından bunun doğru olacağını düşündük. Bu talebimiz adaylar arasında kabul görmedi.
 

Untitled from ali on Vimeo.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet