Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

TÜMSİAD İle MKÜ Hayvancılık Konferansı Düzenledi

İvesi Koyun Yetiştiriciliği, Üremesi ve Beslenmesi konulularının işlendiği Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi

TÜMSİAD İle MKÜ Hayvancılık Konferansı Düzenledi

Gündem   A+a-

 
İvesi Koyun Yetiştiriciliği, Üremesi ve Beslenmesi konulularının işlendiği  Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okan Şener, Prof. Dr. Mahmut Keskin ve Doç. Dr. Şerafettin Kaya’nın sunumları ile gerçekleşen konferansa protokol üyeleri ve hayvancılık ile uğraşan besiciler katılım sağladılar.
 
  Tümsiad Hatay Şube Başkanı Doğan Gülsüren açılış konuşmasında Hatay’ın İhtiyaçlarına  yönelik eğitimlerin Üniversite iş birliği içinde  devamının geleceğini ifade etti.
  Mustafa Kemal Üniversitesi dekanı Prof. Dr . Okan Şener TÜMSİAD Hatay Şube ile birlikte düzenlenen konferansın önemine dikkat çekerek Sivil Toplum kuruluşlarının Üniversitedeki bilginin daha geniş kitlelere ulaşmasında önemli bir rol oynadığını belirtti. Ayrıca Şener Üniversitelerin kapısının vatandaşa açık olduğunu vatandaşın yapacakları işlerin proje aşamasında iken üniversite ile paylaşılması durumunda doğru bilgilendirmenin yapılabileceğini ifade etti.
 
  Prof. Dr. Mahmut Keskin  İvesi Koyun ırkının saf bozulmamış ırk olmasının ve bölge şartlarına en uygun koyun ırkı olduğunu belirterek doğru uygulamalar ile senede İki yavru alınabileceğini anlattı.
 
  Doç. Dr. Şerafettin Kaya İvesi Koyunun beslenmesinin doğru yapılmasının süt ve et verimini arttıracağını ve besiciye daha çok kazanç sağlayacağını belirtti.
Mustafa Kemal Üniversitesi Hocaları sunumlarının ardından katılımcıların sorularını cevapladılar.
 
Program plaket takdimi ve anı fotoğrafı ile son buldu.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş