Skip Navigation Links

Okuldaki Sır; “22 Öğrenciden 29 Hikaye'

Dörtyol’un köklü eğitim kurumlarından Gazi İlkokulu 4-E sınıfı öğrencileri öğretmenleri Halil Oğulcan nezaretinde ‘Okuldaki Sır’ adlı hikaye kitabı ya

Okuldaki Sır; “22 Öğrenciden 29 Hikaye'

Gündem   A+a-

 
Dörtyol’un köklü eğitim kurumlarından Gazi İlkokulu 4-E sınıfı öğrencileri öğretmenleri Halil Oğulcan nezaretinde ‘Okuldaki Sır’ adlı hikaye kitabı yayınladı.
Geçtiğimiz yıl da sınıf olarak bir şiir kitabı yayınlayan minikler bu yıl 29 hikayeden oluşan 113 sayfalık bir hikaye kitabını yayınlamanın mutluluğunu yaşıyor.
Gazi İlkokulu 4-E sınıfı olarak 22 öğrencisiyle geçtiğimiz yıl bir şiir kitabı çıkarttıklarını hatırlatan sınıf öğretmeni Halil Oğulcan yaptığı açıklamada; “Bizler, öğrencilerimizin öncelikle en güzel ahlak ve edebe sa­hip iyi bir insan olmasını istiyoruz. Çünkü iyi insanlar, sahip olduğu değerlerin kıymetini bilirler. En iyi insan, insanlığa en faydalı olan insandır. Bunun için çalışarak ve okuyarak elde ettiği bilgiyi, biriki­mi, geçmişin tecrübesi ile harmanlayıp insanlığa sunmak gerekir.Ülke ve milletlerin ilerlemesi; nitelikli, üretken insanların sayısının çokluğu ile olur. Nitelikli insan, bilgili, donanımlı, öz güveni gelişmiş, hür düşünüp, düşündüğünü gerçekleştirmek için çaba ve gayret gösteren insanlardır.Nitelikli insan yetiştirmek, vatan millet sevdası olanların işi­dir. Öyleyse vatanımı ve milletimi seviyorum diyen herkes, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.Dünün güneşi ile bu günümüzü ve yarınımızı aydınlatamayız. Ama dünden getirdiğimiz yeni güneşleri bulma kılavuzumuzu bı­rakmayacağız. Bu kılavuzumuz; İlim ve güzel ahlak olmalıdır.Dünümüzden bu günümüzün, bu günümüzden de yarınımızın daha güzel olması için geçmişimizin meydana getirdiği güzel hikâ­yeleri sadece dinleyip anlatmakla olmaz. Geçmişimizden daha gü­zel hikâyeler meydana getirmekle olur. Ölülerinden daha zeki ve çalışkan nesil yetiştiremeyen milletler ilerlemez. Ölüsü dirisinden büyük olan milletler; geçmişi ile övünür, kendisi ile utanır, nesli ile de bedbaht olur. Bizler, yeni neslin rehberi öğretmenler olarak, geleceğin gü­neşlerinin bulunması için çocuklarımızda var olan cevheri kendile­rine keşfettirip, onu kullanmayı öğretmeye çalışıyoruz. Yayınladığımız hikâye kitabı bunun bir sonucudur. Bu kitaptaki hikâyeleri yazan, geleceğin güneşlerini kutluyorum. Bundan sonra­ki hayatlarında yeni başarılar bekliyorum.” Dedi.
 
İlk baskısı 1000 adet olarak gerçekleşen hikaye kitabından minikler imzalayarak Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan’a da bir adet takdim etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet