Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MKÜ Rektörü Prof.Dr. Kaya'dan Sert Açıklama!

MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya hakkında sosyal medya ve basın yayın organlarında çıkan haberlerin asılsız olduğunu ifade ederek sert bir basın açıkl

MKÜ Rektörü Prof.Dr. Kaya'dan Sert Açıklama!

Gündem   A+a-

 
MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya hakkında sosyal medya ve basın yayın organlarında çıkan haberlerin asılsız olduğunu ifade ederek  sert bir basın açıklaması yaptı.
MKÜ Rektörü Prof.Dr. Kaya, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"Son bir ay içerisinde iftira düzeyinde Şahsım ve Üniversitemizi hedef alan sosyal medya ve basında yanlış ifadelere yer verilmiş olup karalama kampanyası başlatılmıştır.
Yazının içeriğindeki iddialar asılsızdır. Yapılan kara propagandada Şahsım, hain darbecilerle beraber anılarak aleyhimde yanlış bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.
15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden sonra üniversitemizde oluşturulan soruşturma komisyonları eliyle yürütülen titiz çalışmalar neticesinde, FETÖ ile herhangi bir bağlantısı ve/veya iltisaklı tespit edilen 115 akademik ve idari personel farklı zamanlarda yayımlanan KHK’lar ile ihraç edilmiştir. Süreç halen devam etmektedir.
Üniversite yönetimi olarak FETÖ ile mücadelede yaptıklarımız ortada iken,  böylesine asılsız iftiraları kabul etmiyorum. Ben hem 2010 hem de 2014 yılında bu örgüte karşı rektör adayı olmuş bir kişiyim. 17/25 Aralık öncesi birilerinin işbirliği yaptığı dönemde dahi tüm baskılara rağmen duruşumdan ödün vermedim. Bundan sonrada vermeyeceğim. Ne bugün ne de yarın gelecek için Vatanıma ve Milletime hizmetten başka hesabım olmamıştır.
Suç duyurusunda bulunduğum karalama kampanyaları ve yapılan haberler içerik bakımdan farklılık göstermemektedir. Bu oyunu görmek, doğruları araştırmak ve kamuoyunu aydınlatmada en büyük sorumluluk vatansever basın mensuplarına düşmektedir.
Herhangi bir somut bilgiye ve belgeye dayanmaksızın, kamuoyunu yanlış bilgilendirmek suretiyle, temsil ettiğim Mustafa Kemal Üniversitesini  ve beni karalama amaçlı yürütülen bu algı operasyonu karşısında kurumumun ve şahsımın hukukunu korumak amacıyla her türlü yasal haklarımızı kullanacağımızı Kamuoyuna saygıyla duyururuz. "


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar