Skip Navigation Links

İskenderun Yelken Kulübü'nün Başarısı Hız Kesmiyor

İskenderun Yelken Kulübü, 16-21 Mayıs 2017 tarihinde Çeşme/İzmir'de gerçekleştirilen

İskenderun Yelken Kulübü'nün Başarısı Hız Kesmiyor

Gündem   A+a-

 
İskenderun Yelken Kulübü, 16-21 Mayıs 2017 tarihinde Çeşme/İzmir'de gerçekleştirilen Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası yelken yarışlarına antrenör Gökhan DURKAL gözetiminde 7 sporcu ile katıldı.
 
Yarışlarda Optimist sınıf kategorisinden katılan 41 kulüpten 262 sporcu yeraldı. 5 gün boyunca süren şampiyonada toplam 12 yarış gerçekleştirildi. Oldukça sert rüzgarlarda yapılan yarışlar, sporcular arasında kıyasıya bir mücadeleye yol açtı. Bu şampiyona optimist milli takım seçme kriterlerinin son ayağı olduğu için ayrı bir öneme sahipti.
 
Şampiyonada İskenderun Yelken Kulübü sporcusu İrem SÜTLÜ kızlar klasmanında elde ettiği 4'üncülük ile 30 Temmuz/ 6 Ağustos 2017 tarihinde Bulgaristan'da yapılacak olan optimist Avrupa şampiyonasına ve 5-10 Eylül 2017 tarihinde Tekirdağ'da yapılacak olan Balkan şampiyonasına gitmeye hak kazandı. İskenderun Yelken Kulübü sporcularından Firdevs YEĞİN ise Gençlik ve Spor Bakanlığı kupası yarışlarında optimist junior kızlar klasmanında elde ettiği 3'üncülük ile bu klasmanda sezonu 1. bitirerek Balkan şampiyonasına gitmeye hak kazandı.
 
Yarışlar sonrası açıklama yapan İskenderun Yelken Kulübü antrenörü Gökhan DURKAL " Kulüp olarak çok güzel bir sezon geçirdik. Sporcularımı yürekten kutluyorum. Avrupa ve Balkan şampiyonasına katılacak olan sporcularıma başarılar diliyorum. Son olarak kendisi de milli sporcu olan ve maddi manevi desteklerini esirgemeyen Başkanımız Meriç Özkaya'ya, yönetim kurulu üyelerimize ve sporcularımızın ailelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet