Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun’lu Küçük Mucitten Kuluçka Makinesi

Küçük Mucit Yaptığı Kuluçka Makinesinden 21 Gün Sonra Civciv Çıkaracak!

İskenderun’lu Küçük Mucitten Kuluçka MakinesiWeb
TV

Eğitim   A+a-

 Hatay’ın İskenderun ilçesinde Sadık Altıncan Ortaokulu öğrencisi 7. sınıf öğrencisi Ömer Salğın, Teknoloji ve Tasarım sergisinde teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitimde tasarladığı kuluçka makinesi ile ilgi odağı oldu. 
İlk önce küçük bir sandık yapan küçük mucit, sandığın içine yerleştirdiği yumurtalık, ampül, sandığın üstünde ise ısıyı otomatik olarak ayarlayan küçük bir cihaz ve kablolar ile yaptığı kuluçka makinesinden 21 gün sonra civciv çıkaracak. 
İskenderun Sadık Altıncan Ortaokulu’nda düzenlenen kermeste öğrencilerde Teknoloji ve Tasarım sergisinde yaptıkları ürünleri sergiledi. Okul Müdürü Ömer Güler ile birlikte sergiyi gezen hayırsever iş adamı İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, öğrencilerin sergisinde yaptığı kuluçka makinesi ile dikkat çeken 7. sınıf öğrencisi Ömer Salğın’ı tebrik etti. Vayısoğlu ayrıca gelirinin okul yararına kullanılacağı kermese de destek verdi.
7. sınıf öğrencisi küçük mucit Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Pervin Türkoğlu gözetiminde kuluçka makinesi tasarladı. Makineden 21 gün sonra civciv çıkacağını ifade eden Küçük Mucit Ömer Salğın, “Öğretmenime söyledim böyle bir projem var diye. Öğretmenimde nasıl yapmam konusunda bilgiler verdi. Yapmadan önce iyi bir araştırma yaptım. Daha sonra Babamdan da elektrik kısımlarını yapması için yardım aldım. Sıcaklığın 37.5 derece, neminin ise ilk 18 gün 60, son 3 gün ise 55 derece olacak şekilde cihazımızı yaptım. Ve yumurtaları koyduğumuz günden itibaren 21 gün sonra bu yumurtalardan civciv çıkacak” dedi.
Öğrencisi küçük mucit Ömer Salğın’ın derslerde çok başarılı olduğunu belirten Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Pervin Türkoğlu, “Derslerdeki başarısını pratiğe döktü. İlgi duyduğu konuyu araştırarak, böyle bir proje tasarladı bende uygun gördüm. Biraz zaman aldı. Süreci de iyi değerlendirdi. Yaptığı projeyi bizlerde çok beğendik. Emeğine yüreğine sağlık” dedi.
Küçük Mucit Ömer Salğın yaptığı kuluçka makinesine koyduğu yumurtalardan 21 gün sonra civciv çıkacağını da belirterek objektiflere poz vermeyi de ihmal etmedi.
 
 
 
 
 
İskenderun’lu Küçük Mucitten Kuluçka Makinesi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş