Skip Navigation Links

Mutluluğa Çevir...

Ortopedik engelli bireyin tek başına hareket etmesini, özgürce gezmesini, alışveriş yapabilmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlayabilirsiniz.

Mutluluğa Çevir...

Gündem   A+a-

 
Ortopedik engelli bireyin tek başına hareket etmesini, özgürce gezmesini, alışveriş yapabilmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlayabilirsiniz.
İçtiğiniz su şişesinin ya da damacananın, zeytinyağınızın, meşrubatınızın kapağını atmak yerine biriktirirseniz sizler de engelli vatandaşların hayatlarına özgürce devam etmelerine yardımcı olabilirsiniz.
İskenderun Doğa Koleji Orta Okul Meclisi öğrencilerinin önderliğinde engelliler haftası kapsamında TOFD kapak toplama kampanyasında bizde varız dediler.
Topladıkları kapakları PTT aracılığıyla gönderen okul meclis başkanı Berat Keskin, Başkan Yardımcısı Canbey Coşkun, Müdür Yardımcısı Serkan Kaya, Halkla İlişkiler Sorumlusu İlker Çetin tüm öğrencilere teşekkür ettiler.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin 2011 yılından itibaren başarı ile yürüttüğü plastik kapak kampanyası dâhilinde derneğe başvuruda bulunan Türkiye’nin 81 ilindeki ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara 495 adet medikal malzeme dağıtımı yapılmış ancak; Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün 2013 yılında yaptığı açıklama neticesinde kamuoyunda kampanyanın bittiği algısı oluşmuştur.

Başarıyla yürütülen plastik kapak kampanyası “HİÇ BİTMEDİ” ve bu kampanyaya destek olarak ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyelerin yanı sıra bası yaralarına (bası yarası nedir?) engel olabilmek için yara minderleri de teslim edilmekte.
Her gün Türkiye çapında belki de tonlarcası çöpe atılıp kaybolup giden plastik kapakların geri dönüştürülmesi için yapmanız gereken, üzerinde TOFD logosu bulunan kutulara kapakları bırakmak. 
İçtiğiniz su şişesinin ya da damacananın, zeytinyağınızın, meşrubatınızın kapağını atmak yerine biriktirirseniz sizler de engelli vatandaşlarımızın özgür kalmasına  yardımcı olabilirsiniz.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin yürüttüğü bu kampanyada toplanan kapakların geri dönüşümü sayesinde elde edilecek gelirin tamamı; şu anda akülü ve manuel tekerlekli sandalyesine kavuşmayı bekleyen binlerce kişiyi hayatla buluşturacak.
Her gün Türkiye çapında belki de tonlarcası çöpe atıldığı için  kaybolup giden bu plastik kapakların geri dönüştürülmesi için yapması gereken çok kolay
 Üzerinde TOFD logosu bulunan kutulara kapakları bırakmak.....
 
Kapaklar nasıl sandalyeye dönüşüyor?
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne ulaşan kapaklar önce tartılır ardından gönderen kişinin iletişim bilgileri ile kayıt altına alınır. Daha sonra içindeki yabancı maddelerden ayrıştırılan kapaklar anlaşmalı geri dönüşüm firmasına tekrar tartılarak ve faturalandırılarak teslim edilir. Elde edilen gelir, kampanya hesabı aracılığı ile teslim alınarak ihtiyaç sahiplerinin akülü ve manuel sandalye satın alımları gerçekleştirilir. Sandalye teslimleri TOFD tarafından belirlenen kriterler ve evrakların teslimi ile yapılır.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet