Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Zübeyde Hanım’a Saygı...

İskenderun da bazı STK’lar Anneler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Zübeyde Hanım Büstü’ne çelenk sundular

Zübeyde Hanım’a Saygı...

Gündem   A+a-

 
İskenderun da bazı  STK’lar  Anneler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Zübeyde Hanım Büstü’ne çelenk sundular ve açıklamalarda bulundular.CHP Kadın Kolları, Türk Kadınlar Derneği  Anneler Derneğinin yaptığı açıklama da ortak olarak Atatürk’ün annesi Zübeyde  Hanım ile manevi kızı PROF. DR Afet İnan’a bir televizyon  kanalında yapılan hakaretler şiddet ve nefret ile kınandı .

CHP Kadın Kolları üyeleri  Başkan Nilgün Selçuk ile geldikleri Büst önünde çelenk sundular ve ellerindeki karanfilleri koydular. Başkan Nilgün Selçuk yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Zübeyde Hanım ki bir annenin dünyayı nasıl değiştireceğinin en büyük örneğidir.Ondan aldığımız ilhamla çocuklarımıza vatan sevgisini aşılıyoruz.Her düştüğümüzde bizi elimizden tutup kaldıran,yeniden güç veren  cefakar annelerimiz, şehit veren gözü yaşlı annelerimiz ,dün çocuğuna sarılıp meydana gelen kazada kaybettiğimiz annelerimiz, güçlü annelerimiz, anneler kutsal varlıklardır ,anneye el kalkmaz ,dil uzatılmaz.Ulu önderimiz Türkiye Cumhuriyetini kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi tarihi yeniden yazdıran güçlü kadın Zübeyde Hanım aleyhine söylenen çirkin sözleri şiddetle kınıyoruz .Cumhuriyet kadını PROF.DR  Afet İnan’a yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.Bizler gücümüzü tarihten alıyoruz .Köklerimize sımsıkı bağlıyız . Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerin anneler gününü kutluyorum”

        Büst’e çelenk sunan anneler derneği başkanı DR. Nezihe Elibol da bu  yıl 15 Temmuz Şehitleri dahil tüm şehit annelerini yılın annesi seçtiklerini belirtti.Elibol Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım ve Prof. Dr Afet İnan’a yapılan çirkin saldırıyı kınadıklarını belirterek tüm annelerin anneler günün kutladı .

Türk Kadınlar Derneği Başkanı Canan Gencer de açıklamasında şunları söyledi:

“Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu  Türk Milletini karanlıktan kurtarıp ismini altın harflerle yazdıran  Ulu Önder Atatürk’ün hatırası olan her şeye sahip çıkacağız.Türk kadınları olarak yapılan saldırılara siper olacağız.Tarihçilik belgelerle yapılır.Etrafa nefret tohumları saçanları asla affetmeyeceğiz .Bu hareketleri yapanların kamu vicdanı ve hukuk alanında en sert şekilde karşılık bulacağına inancımız tamdır.Atatürkçüler olarak bize yakışanı yapacağız.Duyarlı ,milli, hassasiyeti olan bir toplum olmak zorundayız.Bu tiplere bakarak Atatürk’ün ne kadar aydınlık bir yolda olduğunu görebiliyor ve Başta Zübeyde Hanım  olmak üzere tüm annelerin anneler gününü kutluyoruz.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE  ”dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar