Skip Navigation Links

Evlenecek Çiftlere Önemli Çağrı

Talasemi Testinizi Son Güne Bırakmayın Gelecekte Üzülmeyin!

Evlenecek Çiftlere Önemli ÇağrıWeb
TV

Sağlık   A+a-

 ‘8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’ etkinlikleri çerçevesinde İskenderun Talasemi ve Orak Hücre Anemisi Hastalıkları Yardımlaşma Derneği (İSTOYAD) ve İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, İskenderun Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde evlenen çiftlere ‘Talasemi’ hakkında bilgiler verildi. 
Ziyarette İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi adına Dr. Hüsniye Yalçın ve İSTOYAD Başkanı Volkan Vural Taş yeni evlenen çiftleri tebrik ederek, evlilik öncesi tetkiklerini son güne bırakmadan zamanında yaptıkları için ayrıca teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundular. Ardından bölgemizde sık rastlanan talasemi (Akdeniz Anemisi) ve Orak Hücre Anemisi hastalığı konusunda hem evlenen çiftlere hem de nikâha katılan tüm davetlilere bilgiler verdiler. 
Evlenen çifte ömür boyu mutluluklar dileyen İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi adına açıklamalarda bulunan Dr. Hüsniye Yalçın, “Bölgemizde sık rastlanan Talasemi (Akdeniz Anemisi) testlerini yaptırmışlar. Onları tekrar tebrik ediyorum. Bölgemizde Akdeniz Anemisi sık rastlanan önlenebilir ırsi kan hastalıkları. Önlemek amacıyla resmi nikahtan önce zorunlu olarak çiftlerin taşıyıcı olup olmadıklarına dair, bir kan tahlili isteniyor. Bir tüple taşıyıcı olup olmadıkları öğrenilebiliyor. Bizim ricamız evlenecek olan çiftlerimizin bunu son ana bırakmamaları. Evlenmeyi düşündükleri ilk anda eğer bu testi yaparlarsa, sonucu öğrendiklerinde üzücü sonuçlara yer vermemek adına ileriye yönelik kararlarını ona göre verirler. Kendileri de üzülmezler, hem doğacak çocuk adına, hem aile, hem milletimiz toplumumuz adına güzel bir iş yapmış olurlar. Ben kendilerini tekrar tebrik ediyor, ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi.
Bu hastalığın önlenebilir ırsi bir kan hastalığı olduğunu dile getiren İSTOYAD Başkanı Volkan Vural Taş ise, “Anne babanın taşıyıcı olması durumunda hasta çocuk doğma ihtimali her zaman vardır. Bu sebeple resmi nikâhtan önce yapılan kan tahlilinde evlenecek çiftlerin taşıyıcı olup olmadığına bakılmaktadır. Ancak bu testin son ana bırakılması üzücü sonuçlara sebep olabilmektedir. Üzücü sonuçlara sebep olmaması için bu testimizi evlenmeyi düşünülen çiftlerin ilk zamanlarda yapması gerekmektedir. Özellikle ilimizde talasemi taşıyıcılığı çok yaygın olduğu için nikâhı kıyılan çiftlere Talasemi testlerini yaptırmalarını söylüyoruz” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından İSTOYAD Başkanı Volkan Vural Taş ve İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi adına Dr. Hüsniye Yalçın genç çiftleri tebrik ederek, geline evlilik cüzdanını takdim etti.
 
 
 
Evlenecek Çiftlere Önemli Çağrı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet