Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ertelenen Taksitler Aksatılmadan Ödenmelidir

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Erol ve SGK İl Müdürü Bal İTSO’yu ziyaret etti

Ertelenen Taksitler Aksatılmadan Ödenmelidir

Gündem   A+a-

 Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, 19.8.2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı kanunun borçlu mükelleflere getirdiği avantajları İTSO yönetimine anlatarak, konunun mükelleflere ve üyelere duyurulmasının mükellefler açısından önemli olduğuna dikkat çektiler. 
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Erol, 25 Kasım 2016 tarihinde başvurusu biten  6736 sayılı kanun ile borçlarını yapılandıran mükelleflerin Mayıs ayı sonuna ertelenen biriken taksitlerini kesinlikle yatırmaları gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
‘Borçlu mükelleflerimize büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı kanundan faydalanan mükelleflerimiz, çıkması beklenen yeni yasadan kesinlikle faydalanamaz. Bu nedenle, Ocak ayından Mayıs’a ertelenen taksitler aksatılmadan ödenmelidir. İlk aşamada taksit ödemeyen ve yapılandırması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarını geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebilecektir. Böylece 6736 sayılı kanundan yeniden yararlanma imkanına kavuşmuş olacaklar.” dedi.
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şu bilgilere yer verdi:
19/08 2016  tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı kanun ile,
“Vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükünün azaltılması, borçların taksitler halinde ödenebilmesi, vergi ihtilaflarının sonlandırılması, devam eden vergi incelemeleri için kanundan yararlanılabilmesi, geçmiş yıl beyanlarının arttırılması yoluyla vergi incelemesine muhatap olunması, daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilmesi,  işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesi imkanları getirilmiştir. Kanun başvuru süresi 25 Kasım 2016 tarihinde sonar ermiştir. Kanun hükümlerinden yararlanan vatandaşlarımıza, yapılandırılan tutarlar  peşin veya taksitler halinde ödeme imkanı verilmiştir. Yapılandırma tutarların peşin veya iki taksit ödeme süreleri de  30 Kasım 2016 tarihinde sona ermiştir. Bazı vatandaşlarımızın Kasım 2016 ayında  ödemelerini yapamamaları nedeniyle  kanundan yararlanma hakları sona ermiş, ancak kanuna eklenen geçici bir madde ile kendilerine son bir şans verilmiştir. 
Yapılan düzenleme gereğince,
Yapılandırması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken  taksit tutarlarını geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebilecektir. Böylece, kanundan yeniden yararlanma imkanına kavuşmuş olacaklardır. Ayrıca kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih ederek yapılandırılan tutarları ödemeyen borçlular, Mayıs 2017 ayı sonuna kadar  ödemelerini peşin yaptıkları takdirde peşin ödeme indiriminden yararlanabileceklerdir” dedi. 
Erol, 6736 sayılı yasa ile sunulan büyük imkanı yapılandıran hiç kimsenin kaçırmaması gerektiğini de belirterek, konu hakkında  www.gib.gov.tr adresinden ve 4440189 numaralı telefondan bilgi alınabileceğini belirtti.
SGK İl Müdürü Hamit Bal da yaptığı açıklamada aynı çerçevede kamu alacaklarıyla ilgili çıkarılan 6736 sayılı yasanın  İşverenlere de büyük kolaylık sağladığını söyledi. Bal açıklamasında, SSK prim borçlarını 2 Ocak 2017 tarihinde ödeyemeyenlerin birikmiş taksitlerini 31 Mayıs’a kadar ödemeleri halinde yapılandırma imkanının süreceğini belirtti.  Ziyaretten ötümü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, 19.8.2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı kanunun borçlu mükelleflere getirdiği avantajları bizler de İTSO olarak mükelleflerimiz ile paylaşarak, bu avantajlardan faydalanmalarını sağlayacağız” dedi. 
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ile SGK İl Müdürü Hamit Bal’ın ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, İTSO yönetim kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu  Gassan Kuran ve M.Ali Bulut ta hazır bulundular.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş