Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İGEV’de Kudüs Temalı Vakıflar Haftası Konferansı Düzenlendi!

İGEV, ‘Vakıf Medeniyeti Kudüs’ ve ‘Vakıfların toplumdaki yeri ve önemi’ konularında vakıf binasında konferans düzenledi.

İGEV’de Kudüs Temalı Vakıflar Haftası Konferansı Düzenlendi!Web
TV

Gündem   A+a-

Her yıl Mayıs ayının 2. haftası kutlanan ‘Vakıflar Haftası’ etkinlikleri kapsamında, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından görevlendirilen İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV), ‘Vakıf Medeniyeti Kudüs’ ve ‘Vakıfların toplumdaki yeri ve önemi’ konularında vakıf binasında konferans düzenledi.
Düzenlenen konferansa, Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Öztürk, Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve İGEV üyeleri katıldı.
Ataya bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferans, altı dakikalık bir sine vizyon gösterisinin ardından İGEV Dönem Başkanı Şefik Uyar’ın konuşmaları ile başladı.
Uyar, “Vakfet Yaşat, Yaşa’ sloganı ile yüce Türk Milletinin yardım severliği ile temeli atılmış olan vakıflarımızın 2017 yılı Vakıflar Haftasını kutluyoruz. İGEV Vakıflar Haftası dolayısı ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından verilen etkinliklerin organizasyonunu 6. kez üstlenmiş ve başarı ile yerine getirmiştir. Daha önceki etkinliklerde paneller, konferanslar organize ederek, Ankara’da Vakıflar Haftası nedeniyle fuarda stant kurup Hatay’ın önemli kültür zenginliklerini tanıtarak bölgemizi başarı ile temsil ettik. İGEV maddi imkânlardan yoksun üniversitede okuyan, başarılı 1600 öğrenciye karşılıksız burs olanağı sağladığı gibi, sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda da birçok faaliyet düzenleyerek toplumu bilinçlendirme ve kaynaştırma görevini de üstlenmiştir” dedi.
Başkan Uyar’ın ardından konuşma yapan Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran, “Biz Vakıflar olarak ‘Vakfet, yaşat, yaşa!’ anlayışının oluşturduğu Vakıf Medeniyetinin emanetçileri olduğumuza inanıyoruz. Bu doğrultuda Vakıf Haftasını kutlamamızın en önemli amacı; vakıf kurucularının ruhlarını şâd etmek, kurdukları vakıfların yaşatılmasında gösterilen özeni, medeniyet bütünlüğümüz içinde anlatmak, yeni nesillerle buluşturmak ve bu buluşma heyecanını diri tutmaktır. Vakıflar olarak kendimizi zamanın ve mekânın emanetçileri olarak gördüğümüz bu yolculukta, üzerimize düşen misyonu yerine getirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şehabettin Öztürk, katılımcılara, ‘Vakıf Medeniyeti Kudüs’ ve ‘Vakıfların toplumdaki yeri ve önemi’ konularında bilgiler verdi.
 
 
 
 
 
İGEV’de Kudüs Temalı Vakıflar Haftası Konferansı Düzenlendi! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş