Skip Navigation Links

İki Yüzücümüz Türkiye Finallerinde

“11-12 Yaş Türkiye Yüzme Finalleri” 11-14 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul Tozkoparan Kapalı Yüzme Havuzunda yapılacak.

İki Yüzücümüz Türkiye Finallerinde

Spor   A+a-

 
 
Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından organize edilen “11-12 Yaş Türkiye Yüzme Finalleri” 11-14 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul Tozkoparan Kapalı Yüzme Havuzunda yapılacak.  
 Daha önceki aylarda İl İçi, Grup ve Yarı Final sıralamasıyla yapılan müsabakalarda Federasyon tarafından belirlenen A1 barajlarını geçen 713 sporcu , İstanbul’da yapılacak olan Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı. 
 İskenderun Yüzme İhtisas Kulübümüzden 2005 doğumlu Emir Peköz ve Utku Polat, Türkiye’de Finale katılmaya hak kazanan sporcular arasına girmeyi başararak, ilimizi temsil etme imkanına sahip oldular.  
 Hatay ilini temsil eden iki sporcununda İskenderun Yüzme İhtisas ’tan olması bizleri gururlandırmıştır.  Ancak, çok daha fazla sporcu ile ulusal anlamda başarılara ulaşabilmek kulübümüz ve ilimiz adına daha anlamlı olacaktır. Bunun için çalışmalarımızı imkanlar dahilinde sürdürmeye gayret ediyoruz. Aslında yarı finallere kulübümüzden dört sporcu ile katılmıştık. Geçtiğimiz ay havuzun ısıtma sisteminden kaynaklanan problemlerden ötürü dört hafta yüzme antrenmanı yapamadık. Havuzun kapalı olmasından yılmadık, kara antrenmanları ile kuvvet ve kondisyon çalışmalarına devam ettik.  Yaşadığımız bu sıkıntıdan dolayı diğer iki sporcumuz final barajlarına yaklaştılar ancak geçemediler. Bu sebeple iki sporcumuz ile ilimizi Türkiye Şampiyonasında temsil edeceğiz. Elimizde olmadan oluşan olumsuz ortamda, bu da bizim için büyük başarıdır. Sağlık olsun. Bu şampiyonadan hemen sonra 11-12 yaş grupları için yeniden bir maraton başlıyor. Ön eleme, grup ve Yarı final müsabakalarının ardından yeniden Türkiye Finallerinin yaz ayağı yapılacak. Bu şampiyonaya daha fazla sporcu ile katılıp ilimizi en iyi şekilde temsil etmek amacındayız. 
 Ulusal anlamda daha başarılı olmak istiyorsak kendi kulübümüze ait havuza sahip olmamız şart. Aksi takdirde yaşadığımız bu olumsuzluklar gerek yüzme, gerekse sutopu takımlarımızda sporcularımızın performansını etkilemektedir. Daha başarılı olmak adına bölgemizde yardımsever işadamları ve ailelerimiz ile elbirliği içerisinde kendi havuzumuzu yaptırmaya yönelik girişimlerimiz var. İleriki günlerde inşallah bunun haberini sizlerle paylaşabilme ve bu hayalimizi gerçekleştirebilme imkânı buluruz.
 Sporcularımızdan Emir Peköz 50 metre Serbest , 50 metre Sırtüstü, 100 metre Serbest, 100 metre Karışık, Utku Polat 50 metre Serbest, 50 Metre Sırtüstü,100 metre Serbest, 100 metre sırtüstü mesafelerinde Türkiye Şampiyonasında başarı için kulaç atacaklar. Sporcu ailelerimiz ve antrenman yapabilmemize olanak sağlayanlar başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.   
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet