Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP İlçe Teşkilatında Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı!

CHP İskenderun İlçe teşkilatında idamlarının 45. Yılı dolayısıyla Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan anıldı.

CHP İlçe Teşkilatında Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı!Web
TV

Gündem   A+a-

 CHP ilçe binasında gerçekleştirilen anma programına ilçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk, Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz ve partililer katıldı.
Anma programında konuşan İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “O yiğit gençlerin memleket sevdasından başka suçları yoktu. Onlar ölmediler her 6 Mayıs’ta onları tekrar tekrar kucaklayıp kalbimize gömüyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.
CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz, “Tam Bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye için Samsun’dan Ankara’ya yürüyen, Kardeşlik için Hakkari’ de Zap suyuna köprü yapan, emperyalizme direnerek işgalci ve emperyal ABD askerlerini denize döken Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, yani üç fidanı darağacına gönderen faşist katliamı kınamak ve onların mücadelesini devam ettirmek için burada toplandık. Onlar ki, 68 kuşağının öğrenci liderleri olarak, ABD güdümlü sömürüye baş kaldırmış, halkımızın yoksulluğuna itiraz etmiş ve ülkemizin kırmızı çizgilerine sahip çıkmıştır. Tam 45. yıl önce onların katleden faşist zihniyet, onların hatırlanmasını engelleyememiş, o gün asılan devrimci liderler, ardından gelen nesillerin ilhamı olmuştur. İşte biz CHP Gençliği, Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık karakterini, tıpkı Deniz Gezmiş ve arkadaşlarında olduğu gibi gençlik ateşiyle birleştirdik ve kendimize onların yolunu misyon edindik. Gözümüz yaşlı, yüreğimiz yasta olsa da bizler hınçla sıkılmış bir yumruk gibi ayaktayız. Bizde onlardan aldığımız bayrakla devrim mücadelesine devam ediyoruz. Bütün mücadele azmimiz ve adalet özlemimiz ile Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı ölümlerinin 45. yılında saygı ve özlemle anıyoruz.” dedi.
 
 
CHP İlçe Teşkilatında Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar