Skip Navigation Links

Samandağ’da Hıdırellez Coşkusu..

Hıdrellez dolayısıyla Hz. Hızır Makamı dün, gün boyunca yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayarak festival havasında kutlandı.

Samandağ’da Hıdırellez Coşkusu..

Gündem   A+a-

 Samandağ Belediyesi bu yıl yaptığı organizasyonla halkla bayramlaşarak, hıdrellez bayramını  festival havasında kutladı. Hızır alanında kurulan yerel ürün standları,uçurulan dilek fenerleri ,havai fişek gösterisi,sahile yakılan ateş renkli görüntülerle,hıdrellez coşkusunu yükseltti. 
 Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,Samandağ Emniyet Müdürü Mustafa Ateş, Samandağ  Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Samandağ SGK Müdürü Gülay Ateş,Samandağ Belediyesi Meclis Üyesi Ayhan Çapar,Samandağ Cem evi Başkanı Tevfik Fatma oğlu Halkla bir araya gelerek hıdrellez bayramını  kutladılar. 
Her yıl 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gecede kutlanan Hıdrellez Bayramı, Samandağ İlçesi  Deniz sitesinde bulunan Hızır makamında ve çevresinde bulunan Hızır alanında  ilimiz ve diğer şehirlerden gelen vatandaşlar tarafından barış ,kardeşlik ,bolluk için   dilekler  tutularak, dualar  edilerek ve Bakhur yakılarak kutlandı.
Samandağ Belediyesi organizasyon yaparak halkın Hıdrellez bayramını kutladı. 5 Mayıs saat 23.00-24.00 arasında havaya bırakılan dilek fenerleri,havai fişek gösterisi ,çiçek takdimi ,çeşitli ikramlar yapıldı. Hz. Hıdır ziyareti ve Hz.Hıdır alanında yapılan kutlamalar festival havasında geçti.Hz.Hıdır Makamında dualar edildi.İsteyen Samandağ Belediyesi  tarafından tarafından dağıtılan dilek fenerlerini uçurarak  ,isteyen denize taş atarak ,isteyen yakılan ateşin üzerinden atlayarak dileklerini diledi. Ortak dilek Barış Huzur  oldu.
Hıdrelez bayramında Hz. Hıdır makamı Şehir dışı ve yurtdışından gelenlerle coşkuyla kutlandı. 5 ve 6 Mayıs günleri arasında kutlanan Hıdrellez Bayramında Samandağ Belediyesi Zabıta ekibi   şehir dışından ve yurtdışından gelen misafirlere Hz. Hıdır makamı önünde çiçek takdim ederek bayramlarını kutladılar.
Hıdrellez bayramında Hz. Hıdır makamı ziyareti tur organizasyonlarıyla ,ilçenin çeşitli mahallerinden gelen vatandaşlar,komşu ilçelerden gelen vatandaşlar  katılarak ziyaretlerini gerçekleştirdiler. İnançlarını yerine getiren vatandaşlar, Hz. Hıdır makamı çevresinde Samandağlı vatandaşların pazarladıkları yöresel ürün stantlarını ziyaret  ederek alışveriş yaptılar.Samandağ Belediyesi İpek köyü standı,ilçenin verimli topraklarında yetişen tarım ürünleri, reçel, el işi ürünleri stantları büyük beğeni topladı. 
Hıdrellez dolayısıyla Hz.Hıdır Türbesi ve Alanını ziyaret eden  Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlar Hz.Hıdır Türbesinin çevresinin güzelleştirildiğini ,burada Samandağ Belediyesinin önemli bir iş başardığını ifade ederek Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e teşekkür ettiler. 
SAMANDAĞ HIZIR ALANINDAN BARIŞ,HUZUR,KARDEŞLİK DİLEKLERİ YÜKSELDİ 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:”Bu kadar yoğun bir katılımla hıdrellezin kutlanması sevindiricidir. Belki de ilk defa bu alanda  böylesi bir katılımla hıdrellez kutlanıyor.Halkımız bu  coğrafyada süren savaşlardan,yanı başımızda Suriye’de yaşanan vekalet savaşından ekonomik,toplumsal,siyasal her anlamda etkilendi. Toplumun en büyük ihtiyacı barış,huzur ,kardeşliktir. Burada uçurulan dilek fenerleri eminin  barış ,huzur dilekleriyle  gökyüzüyle buluştu.      Buradaki bu güzelliğin barışa,kardeşliğe,huzura vesile olmasını temenni ediyoruz. İnsanların ötekileştirilmediği,kardeşçe yaşadığı  bir bölge diliyorum.  Halkımızın hıdrellez bayramını kutluyorum.”dedi. 
 
Samandağ Emniyet Müdürü Mustafa Ateş :”Tüm Samandağ’ın hıdrellez bayramını kutluyorum. Samandağ’da Samandağlılarla birlikte Hıdrellezi kutlamak benim için bir onurdur. Samandağ Belediyesine bu etkinlikten dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi. 
Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir:”10 farklı uygarlığa ev sahipliği yapmış güzel coğrafyamızda  bu dönem en çok barışa ve huzura ihtiyacımız var. Farklı kültürel etkileşimden farklı insanların bu kadar ortak değer yaratmaları bu coğrafyanın çok yakından yaşadığı bir duygu. Ne Yazık ki ortadoğuda ,suriye’de yaşanan savaş bizde bir kırılma yarattı.Bu kırılmanın bir an önce aşılaması ,Ortadoğudaki halkların bir an önce huzura barışa kavuşmasını temenni ediyoruz.. Bu gün en çok barış huzur ,mutluluk talepleri yükseldi.Dileriz bu gün Hıdrellez vasıtasıyla bu dileklerimiz tutar ve bu coğrafya rahat eder. “dedi. 
Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız:”2017 hıdrellez bayramının başta Samandağ halkı olmak üzere, bütün Ortadoğu halklarına Sağlık ve barış getirmesini diliyorum. İllaki barış ,barış,barış…
Samandağ SGK müdürü Gülay Ateş:”Bugün  mutluluk,sağlık,huzur diledik.Dünyamıza barış diledik. Kardeşlik,savaşların bitmesini diledik.Bu anlamlı günde Samandağ Halkıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduk. “dedi. 
MKÜ tıp fakültesi öğrencisi Cem Yıldız:”Hıdrellezde barış ,kardeşlik dileklerimizi diledik.Halkımızın  bayramını kutluyorum.”dedi 
 Türkü Ateş :” Ben ilk defa böyle bir etkinliğe katılıyorum.İnsanların bugün bir arada kardeşçe bu bayramı kutlamaları çok hoşuma gitti. İnsanlar dünya insanları barış ,kardeşlik içerisinde bir araya gelmelerini diliyorum.Samandağ’da olduğu gibi dünyaya da barış kardeşlik duygularının  yayılmasını diliyorum.”dedi
Samandağ Belediyesi Meclis Üyesi Ayhan Çapar:”Bugün burada bu alanda tarihi bir gün yaşıyoruz.Belediyemizin düzenlediği çeşitli etkinliklerle hıdrellez coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.Hz.Hıdır alanında yapılan bu güzel çalışmalar bu coşkunun  daha da büyütülerek yaygınlaştırılmasına zemin hazırladı.Samandağ Belediye Başkanımız sn.Mithat Nehir’e emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Hıdrellez bayramının barış,kardeşlik,mutluluk getirmesini diliyorum. “deid. 
Samandağ devlet hastanesinde görev yapan uzman doktor :” Ben Antakyalıyım.Samandağ İlçesinde uzun  yıllardır devlet hastanesinde hekimlik yapıyorum.Hz.Hıdır alanındaki bu coşkuyu,bu kalabalığı ilk defa görüyorum.Bu katılımı Samandağ Belediye Başkanımızın başarılı çalışmalarıyla ilçe halkımıza kazandırdığı 23 dönümlük bu park alanına ve çevrenin güzelleştirilmesine bağlıyorum.Hıdrellez bayramı ülke genelinde tanıtılmalı,bu alanda bu mekanda yapılan kutlamalar daha ulusal boyuta taşınmalıdır. İnanıyoruz ki bu yıl Belediyemiz bir başlangıç yaptı,çeşitli etkinlikler düzenledi önümüzdeki yıl bu coşku daha da büyüyerek devam edecektir. “dedi.
Fuat Kaplan :”Her geçen daha da büyük coşkuyla kutlanan hıdrellez,halkımızın kültürüne,gelenek göreneklerine ,özüne daha da sıkı sıkıya sarıldığını gösteriyor.Tüm halkımızın bayramı  kutlarım.”dedi. 
Tahsin Fırıncıoğulları:”Allah bu milletimize böyle güzel bayramları birlikte kutlamayı daim etsin.”dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet