Skip Navigation Links

İskenderun’da Hıdrellez coşkusu!

Hıdrellez kutlamalarının yapıldığı Ortodoks cemaatinin mezarlık kilisesi olan Aziz Marcircos Kilisesi’ne vatandaşlar yoğun katılım gerçekleştirdi.

İskenderun’da Hıdrellez coşkusu!Web
TV

Gündem   A+a-

 Hatay’ın İskenderun ilçesinde ‘Bahar Bayramı’ olarak da bilinen Hıdrellez kutlamalarının yapıldığı Ortodoks cemaatinin mezarlık kilisesi olan Aziz Marcircos Kilisesi’ne vatandaşlar yoğun katılım gerçekleştirdi. Hz. Hızır ve İlyas Peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu gün olarak 5 Mayıs’ta kutlanan Hıdrellez, umutlar kadar baharın da simgesi olarak  biliniyor.
Hıdırellez ya da Hıdrellez, Orta Asya, Ortadoğu ve Anadolu’da kutlanan bayram günü, dünya da darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hz. Hızır ile denizlerin hakimi İlyas peygamberin yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır. 
Ayrıca Hıristiyanlarca da baharın ve doğanın uyanmasının ilk günü olarak kabul edilir, bu günü Rum Ortodokslar Aya Yorgi, Katolikler ‘Aziz George’ günü olarak da kutlanmaktadır.
Hz. Hızır’ın İlyas Peygamberle buluştuğu, bolluk ve bereket günleri olarak bilinen bayram, binlerce yıldır kutlanıyor. Her inanıştan insanların dilek ve dualarını daha çok ilettiği bu günlerde, vatandaşlar tarafından da Aziz Marcircos Kilisesi’ne yoğun katılım gerçekleştirildi.
Aziz Marcircos Kilisesi’nde her yıl 5 Mayıs’ta gerçekleştirilen kutlamalarda ilginç görüntüler oluşurken, vatandaşlar kilise içerisinde mum yakıp, dilek tuttu. Dileklerinin özellikle bugün kabul olduğuna inanan vatandaşlar kağıtlara yazdıkları dileklerini kilisesinin içerisinde bulunan odaya atarken, kimi vatandaş mum yakıp dua ederken, kimileri ise dua ve dileklerin kabul olduğuna inanılan dilek taşına madeni para yapıştırdılar.
Vatandaşlar dilek ve dualarında en çok sağlık ve huzur dilediklerini ifade ederken, kimi vatandaş tuttuğu dileklerini ‘dilekler kişiye özel’ diyerek söylemez iken, kimi vatandaşlar ise çocuklarının her zaman iyi olmaları ve ayrıca torunlarının olması için dua ve dilekte bulunduklarını söylediler.
Orta Asya ve Ortadoğu da baharın gelişi, Hz. Hızır aleyhisselam ile denizlerin hakimi olan İlyas peygamberin buluştukları ve hac ettikleri gün olarak kutlandığını ifade eden Genç Kanaat Önderlerinden Mehmet Arslan, “ Yer yüzüne rahmet iner, yer yüzüne şefaat iner, bu mübarek günün vesilesi ile insanlar bugün dua ederler. Saadetin, nimetin, huzurun, bereketin ve hatta hastalıktan şifaya kavuşmak için dahi insanlar bugün cenabı haktan niyazda bulunurlar. Dualarının bu iki mübarek peygamberin birbirlerini hac etmesi münasebetiyle dualarının kabul olacağına inanırlar. Bizlerde başta ülkemiz Türkiye olmak üzere, Türkiye’deki bütün halkların ve dünyadaki bütün insanlığın bu mübarek hıdrellez gününü kutluyor, tüm insanlığa barış ve kardeşlik diliyoruz. Barışın, kardeşliğin, huzurun daim olduğu bir dünya diliyoruz. Tüm insanlığa kutlu olsun” dedi.
 
 
 
 
 
İskenderun’da Hıdrellez coşkusu! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet