Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Biz yarınız.. Biz geleceğiz'

Anıl ABACI, CHP'den Milletvekili aday adaylığını açıkladı 'Biz yarınız.. Biz geleceğiz' Bölgemizin genç ve başarılı iş adamlarından A. Anıl Abacı, C

Politika   A+a-


Anıl ABACI, CHP’den Milletvekili aday adaylığını açıkladı
Biz yarınız.. Biz geleceğiz”
Bölgemizin genç ve başarılı iş adamlarından A. Anıl Abacı, CHP’den Milletvekili aday adaylığını açıkladı.
Geçtiğimiz ay içerisinde CHP’ne 1207 kişilik toplu katılımın mimarı olan Anıl Abacı, İlçe teşkilat binası önünde yaptığı adaylık açıklamasında, AKP iktidarına yüklendi. Abacı, AKP hükümetinin, özellikle ülke ekonomisinin iyi durumda olduğu yönündeki açıklamalarına tepki göstererek, “Türkiye 1987 yılında ekonomisi en büyük 14. ülke idi, şu an 16. sıraya gerilemiş durumda. Gelişme bunun neresinde? 80 yıl içerisinde Ülkemizin borçlandığı miktar 242 milyar lira iken sadece son 8 yılda 217 milyar daha borçlandırılmış. Bunun adına iyi ekonomi mi deniliyor? 2002 yılında, dış borç stokumuz 129 milyar dolardı. Sadece son 8 yılda 137 milyar dolar daha borçlandık. Bu mu dış ekonomi politikası? 2002 yılında bankaların vatandaşlardan alacağı 6,5 milyar lira idi, 2010 aralık ayı itibariyle 170 milyar lira? Sağlıklı ekonomilerde nasıl olurda vatandaşın bankaya olan borcu son 9 yılda 26 kat artar? Yine 2002 yılında büyüme hızı itibariyle 49. sırada olan Türkiye 2009 sonunda 88. sıraya gerilemiş. İktidarın büyüyen ekonomi dediği şey bu mu?” şeklinde konuştu.


Her kesimden halkın AKP hükümeti tarafından mağdur edildiğini belirten Abacı, “İşçilerimizin, Çiftçilerimizin, Emeklilerimizin, Memurlarımızın, Esnaflarımızın, Öğrencilerimizin, Engellilerimizin, Kadınlarımızın ve Yatırımcılarımızın haklarını bulamadıkları 2011 yılının Türkiye’sinde, 2011 yılının Hatay’ında, halkın % 35 i açlık sınırının altında olacak, % 45 i yoksulluk sınırının altında olacak, % 85 i milli gelirden hak ettiği ölçüde yararlanamayacak, fakat bertaraf edilmeyen % 15 mutlu azınlıkla güçlü devlet masalları okuyacaksın. Bu bilançoyla, nasıl olurda huzurdan, eşitlikten, tokluktan, insan haklarından, adaletten ve gelişmekten bahsedebiliriz? Biz bu gidişatı durduracağız çünkü biz dün değiliz biz bugünüz biz yarınız biz geleceğiz. Cumhuriyet halk partimizin değişim rüzgarı, daha nice binleri önüne katmış, yurdumuzun dört bir köşesinde iktidar kasırgasına dönüşmüş durumdadır.Bende Anıl Abacı olarak bilgimle enerjimle eğitimim ve sahip olduğum vizyonumla vatanıma milletime ve özellikle memleketime faydalı olabilmek için kendime misyon edindiğim bu değerler ışığında, ulu önder Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye’nin ve Türk milletinin emanet edildiği Cumhuriyet inimizin ve Laikliğin sigortası cumhuriyet halk partisinden sizlerinde desteği ile Hatay bölgemizi temsil etmek üzere milletvekili olmak istiyorum. Milletvekili seçilmem halinde sizlerle halkımızla ayda bir geniş katılımlı toplantı yapacağım sizlerden aldığım talepleri ve memleketin ihtiyaçlarını o meclisteki kürsü var ya o kürsüyü sizler için aşındıracağım, o kürsü benden bıkacaktır. Söz veriyorum sizin meclisteki sözünün sesiniz gözünüz olacağım” dedi.

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar