Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ev Sahipleri Dikkat !!!

Kiraya Veremeyecek veya Satamayacaksınız …

Ev Sahipleri Dikkat !!!

Gündem   A+a-

 İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Selahattin Gündüz, Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların alınıp satılamayacağını söyledi.
        5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu gereğince binalarda enerji kimlik belgesi  için 2 Mayıs 2017 tarihinin son gün olduğunu hatırlatan Selahattin Gündüz,” Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmayan evler alınıp satılamayacak kiraya dahi verilemeyecek  elektrik su ve doğalgaz aboneliği de yapılamayacak.         2 Mayıstan itibaren başlayacak zorunluluk 2011 den önce ruhsat almış binalarda geçerli olacak.” Diyerek uyarıda bulundu. 
Sadece Bakanlığın yetkilendirdiği mühendislik ve mimarlık şirketlerinden alınabilen Enerji Kimlik Belgesi’nin, yetkisiz şirketlerden alındığı takdirde geçersiz olduğunu belirten Selahattin Gündüz, ev sahiplerinin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Selahattin Gündüz açıklamasında şöyle dedi; “  5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu gereğince binalarda enerji kimlik belgesi  için 2 Mayıs 2017 son gündür.              
Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmayan evler alınıp satılamayacak kiraya dahi verilemeyecek  elektrik su ve doğalgaz aboneliği de yapılamayacak.
         2 Mayıstan itibaren başlayacak zorunluluk 2011 den önce ruhsat almış binalarda geçerli olacak.
EKB binanın bağımsız bölümleri için değil binanın tamamı için düzenlenecek.
Mevcut konutlarda ısı yalıtımı yapılması için kat maliklerinin çoğunluk kararı yeterli olacak.
EKB için Bakanlıkların yetki vermediği kuruluşlara itibar edilmeyecek.
Kamuoyundaki yaygın kanaatin aksine, Enerji Kimlik Belgesi için yalıtımı  ya da mantolama zorunluluğu bulunmuyor. Uygulama, yapıların enerji verimlilik  seviyesini ortaya koyacak. Bu karnenin, yapıların satış değerini ve tüketici tercihlerini etkilemesi  bekleniyor.
EKB  binanın enerji performansını A'dan G'ye kadar sınıflara ayırmıştır. A en iyi performansı, G ise en kötü performansı göstermektedir. Ülkemizde TS 825 standardına uygun olarak ısı yalıtımı yapılan binalar genellikle c sınıfı çıkmaktadır. Yeni yapılmakta olan binalarda ruhsat almak için Enerji Performans Sınıfının en az C olması gerekirken, mevcut binalar için binalarda önemli bir tadilat söz konusu olmadıkça enerji performansı zorunluluğu bulunmamaktadır."
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar