Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Fuarın En Dikkat Çekici Standı ASHİB...

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal mamuller İhracatçılar Birliği Suudi Arabistan'da

Fuarın En Dikkat Çekici Standı ASHİB...

Ekonomi   A+a-

 Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, 23-26 Nisan 2017 tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde 22. kez düzenlenen Saudi Food and Hospitability fuarına info stand ile katılım sağladı. Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü fuarda göz doldurdu.
 
            Fuar, Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı konumunda olan Suudi Arabistan’da Riyad’dan sonra ülkenin en büyük şehri olan Cidde’de 4.000 m2 alan üzerine kurulu Jeddah Centre For Forums & Events (Cidde Fuar ve Kongre Merkezi)’de başta Suudi Arabistan, Bahreyn,  Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, İran olmak üzere 25 farklı ülkeden 500 katılımcı ve 20.000 ziyaretçi ile gerçekleştirildi.
 
Fuarın en ilgi çeken standı olan ASHİB standında ziyaretçilere ülkemizden götürülen ürünler takdim edildi ve büyük beğeni toplandı. Özellikle, bu ülkeye en çok ihracat yaptığımız ürün grubu olan süt ürünlerimize ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gösterilirken; ürünlerimiz, fuarda büyük ses getirdi ve ilgi odağı oldu. 
 
Yoğun bir katılımın yaşandığı fuarın ilk günü ASHİB standını Cidde Başkonsolosu Akif Menevşe ve Cidde Ticaret Müşaviri Bilge Dönmez ziyaret etti. Heyetimize yönetim kurulu üyeleri dışında Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu ve Adana Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin de eşlik etti. Fuarda, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, yönetim kurulu üyeleri Nevzat Binarbaşı, Nurullah Eskitütüncü, denetim kurulu üyesi Yüksel Küçük tarafından temsil edildi. Ayrıca birliğimiz üyesi Torunoğlu Süt adına firma sahibi Cemal Torun ve Kilikya Şalgam firması adına Selahiddin Nas da yönetim kurulu üyeleri ile birlikte fuara katılım sağladı. 
 
ASHİB’in çıkarma yaptığı fuarda ürünlerimizin tanıtımı başarıyla yapılmış olup,  fuara katılım sağlayan yönetim kurulu üyeleri alternatif pazar arayışında olan sektörümüz için önemli bir yere sahip olan Suudi Arabistan’dan sektör için ciddi bağlantılar elde etmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. 
 
Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, “Birliğimiz olarak 2016 yılından itibaren sektörümüz için alternatif pazar olarak belirlenen S.Arabistan, İsrail, Afrika gibi ülkelerde önemli gıda fuarlarına katılmaktayız. Geçtiğimiz yıl ilk kez katıldığımız Saudi Food Fuarı’na bu yıl ikinci kez katılıyoruz. Geçtiğimiz yıl standımıza, ürünlerimize gösterilen ilgi nedeniyle bu yıl tekrar katıldık. Geçtiğimiz yıl fuarda sağlanan bağlantılar neticesinde birliğimiz kanalıyla S. Arabistan’a peynir ihracatı gerçekleştirilmesi bizleri oldukça memnun etti” diye konuştu. 
 
S. Arabistan’ın her yıl 8 milyar dolarlık canlı hayvan ve gıda ithalatı yaptığının altını çizen Yamanyılmaz, sektörümüzün bu pazardan pay sahibi olmasının önemine değinerek, “Bu pazardan pay edinmemiz durumunda su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün 2023 yılı için ortaya koyduğu 5 milyar dolar ihracat hedefinde S. Arabistan önemli bir oyuncu olacaktır” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar