Skip Navigation Links

Anasınıfı Öğrencileri İpek Köyünü Ziyaret etti

Kurulduğu günden bu yana yerli yabancı birçok insanın ilgisini çeken İpek Köyü’nün ziyaretçileri bu sefer minikler oldu.

Anasınıfı Öğrencileri İpek Köyünü Ziyaret etti

Gündem   A+a-

 
Kurulduğu günden bu yana yerli yabancı birçok insanın ilgisini çeken İpek Köyü’nün ziyaretçileri bu sefer minikler oldu. 75. Yıl Anasınıfı öğrencileri öğretmenleri eşliğinde İpek Köyünü ziyaret ederek hem ipek böceğinin nasıl yetiştirildiğini gördüler hem de üretilen ipeklere dokunma fırsatını buldular.
İpek Köyünde minklerle sohbet eden kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir İpek Köyüne olan ilginin kendilerini sevindirdiğini belirterek bu çalışmalarını arttırarak sürdüreceklerini belirtti. Nehir öğretmenlerle yaptığı sohbette ise şu görüşleri dile getirdi. “İpek köyünün yeni dönem kursları yakında başlayacak. Bu konuda Samandağ Belediyesi ve İş Kur Müdürlüğü arasındaki protokol yakın zamanda imzalandı. Konuyla ilgili hazırlıklarımız devam ediyor.
 
İpek böceğinin yegane besin kaynağını oluşturan dut ağaçları için bu sene özel çalışmalarımız olacak. Uygun yerlerde dut korulukları oluşturmayı hedefliyoruz. Bu konuda belediye ile ortak çalışmalarımız olacak. İpek böceği yetiştiriciliğini yeniden eski görkemli günlerine döndürmek için çabalarımızı yoğunlaştıracağız. Bu sene İpek köyüne ek olarak Yaylıca mahallemizde de ipek böceği yetiştiriciliği ve ipek dokuma kurslarımız olacak. İnsanlarımız ve özellikle kadınlarımızın her konuda olduğu gibi bu konuda da maharetlerini göstereceklerine inanıyorum. Bu işe talip kadınlarımızı Samandağ Belediyesi Kadın Danışma Merkezine bekliyoruz. Oradan gerekli bilgileri alabilirler.
Samandağ’da oluşturduğumuz her artı değer bizim için mutluluk kaynağıdır. Daha çok çalışarak, özveriyle bu işi geçmişteki günler gibi canlandırmayı hedefliyoruz. Amacımız Samandağ’ın lokomotif görevini yaptığı ipek üretiminde Hatay’ı yeniden birinci sıraya yükseltmektir.”
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet