Skip Navigation Links

17 Ülkeden Sanatçı ve Akademisyenler Başkan Nehir’i Ziyaret Ettiler

Dünyanın 17 ülkesinden Sanatçı ve Akademisyen Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’i ziyaret ettiler.

17 Ülkeden Sanatçı ve Akademisyenler Başkan Nehir’i Ziyaret Ettiler

Gündem   A+a-

 
Dünyanın 17 ülkesinden Sanatçı  ve Akademisyen Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’i ziyaret ettiler. Başkan Nehir’in makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Nehir’e sanatçıların yapıtlarından oluşan eserler hediye edildi.
 
Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanlığı yapan Ümit Yaşar Işıkhan "Aşktan Sonra Hüzün" isimli minyatür kitabını Başkan Nehir’e hediye etti. Minyatür kitabın Guiness rekorlarına girdiğini ifade eden yazar Işıkhan,Kitabın   özel muhafazası içinde 1,3 gram ağırlığında ve 165 sayfadan oluştuğunu "dünyanın okunabilir en küçük şiir kitabı" olduğunu belirtti. Sanatçı Fatma Elvin Öztürk’ün son kitabını ,Dünyanın çeşitli ülkelerinden Sanatçılar çeşitli Sanat dallarındaki ürünlerini Başkan Nehir’e takdim ettiler.
 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:”Dünyada çok az emsali olan kardeşlik hukukun yaşadığı bu topraklarda sizleri misafir etmekten ,sizleri burada görmekten memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.Barışa hizmet edecek organizasyonların önemli olduğuna inanıyoruz. Coğrafyamızı savaş coğrafyası olarak değil barış ,kardeşlik kenti olarak tanıtmalıyız.Bu bağlamda dünya ülkelerine sesimizi etkinliklerle duyurarak ,önyargılı bakış açısına karşı barış ve kardeşlik coğrafyası memleketimizi tanıtmak önemlidir.”dedi.
 
Uluslar arası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Ümit Yaşar Işıkcan:” Sanatçılar ülkelerinin barış elçileridir. Sanatçılar Tüccar değildir,politikacı değildir. Dünya Sanatçılarının  barışın merkezi Samandağ’da olduğunu duyurması çok önemlidir. Ansam Kültür Derneği & Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği tarafından 26 Nisan 10 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Orontes 2. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali kapsamında Samandağ Belediye Başkanımızı davet ediyoruz.”dedi.
 
Işıkcan konuşmasının devamında:”barışı,kardeşliği,dostluğu savunan uluslar arası bir dernek olarak bu festivale katılıp bu mesajı vermeyi arzuladık.Sadece Samandağ için değil,ülkemiz içinde çok önemli bir mesajdır.Tek bir sloganımız var.”Yaşasın barış””dedi.
Sanatçı Fatma Elvin Öztürk:”Bu etkinliğe destek vermek için buraya geldik.17 ülkeden her insan buraya rahatlıkla geldiler. Türkiye’yi ve Samandağ’ı çok beğendiler.Barış her zaman önemlidir. Sanatçılar gittikleri yerlere barışı çok güzel taşırlar. Samandağı tebrik ediyoruz.çok güzel bir şehriniz var.”dedi.
 
Ansam Başkanı Mehmet Oflazoğlu: Festivaller  barışı,kardeşliği taşırlar. O şehrin kültürel atmosferine katkı sunar.  Festivalimize halkımızın katılımlarını bekliyoruz.”dedi.
 
 
Festival kapsamında 17 ülkeden 45 i akademisyen olmak üzere toplamda 135 sanatçı ağırlanacağı belirtildi. Festivale birçok sanat dalından sanatçı katılımı göstereceği ifade edildi. Festivalde; Resim, Heykel, Mozaik, Fotograf, Müzik, Edebiyat ve Tiyatro dallarında etkinlikler gerçekleşeceği bildirildi. Çalıştayın yanı sıra festivalde Atölye, Sergi, Konser, Tiyatro, Söyleşi, Panel ve Canlı performansla sanatsever halkımıza muhteşem sanat şöleni sunulacağı ve    Göç Teması işlenecek festival kapsamında; Resim, Fotograf, Müzik, Edebiyat ve Tiyatro dallarında onur ödülü verileceği belirtildi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet