Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kırıkhan’da 57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü Düzenlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Merkezleri Koordinasyonu eşliğinde 81 İl ve ilçelerinde organize edilen 57. AlayÇanakkale Vefa Yürüyüşü Kırıkhan’

Kırıkhan’da 57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü Düzenlendi

Gündem   A+a-

 
Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Merkezleri Koordinasyonu eşliğinde 81 İl ve ilçelerinde organize edilen 57. AlayÇanakkale Vefa Yürüyüşü Kırıkhan’da gerçekleştirildi.
 
Yürüyüşe; Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Ak parti Kırıkhan İlçe Başkanı Ö.AyhanŞıhça ve Kurum Müdürleri ile Kırıkhan halkı ve gençlerimiz katıldılar.
57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü Saygı Duruşu; İstiklal Marşının okunması, günün anlam ve manasını belirten konuşmaların yapılmasıyla başladı.
 
Yaptığı konuşmada Türk’ün kahramanlıklarıyla dolu Tarih sayfalarından Türk’ün zaferlerini çıkarttığımız zaman Dünya tarihi diye bir şey kalmaz diyen Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz “7 düvel yenilmez diyen düşman orduları, zamanın en modern ve teçhizatlı donanmalarıyla beraber Çanakkale Boğazına saldırdılar. Ogün Allah bizimle beraberdi, bu millet düşmanın karşısında dimdik ayaktaydı.’ Dedi.
 
57. Alayın Dünya’da en çok kahramanlığı olan bir alay olduğunu belirten Başkan Yavuz;
“57. Alayı andığımız zaman onunla birlikte Çanakkale Zaferi vardır. Japonya’da okul çağına gelen gençleri önce şoklama metoduyla 2 yere götürürler.Birisi Hiroşima diğeri ise teknolojinin en büyük olduğu yerlerdir. Gençlere çalışmanın önemini gösterir, “Çalışırsanız kimse sizi yıkamaz, çalışmazsanız Hiroşima gibi yıkılırsınız” Derler. Bizimde tarihimizi yad ettiğimiz, örnek aldığımız, birlik ve beraberlik içinde mücadele verdiğimiz Çanakkale’miz var. Ülkemiz siz gençlerimizin kararlılığı ve çalışkanlığı sayesinde emin ellerde olacak.
 
Bu vesileyle Çanakkale’de, Kurtuluş savaşında ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü sağlama yolunda can veren tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları Şad, Mekanları Cennet Olsun” dedi.
 
Konuşmaların bitmesine müteakip Atatürk anıtı önünden başlayan 57.Alay Vefa Yürüyüşü, Mehter takımı eşliğinde Kanatlı Caddesi boyunca devam ederek Gazi Mahallesinde bulunan eski şehitliğe kadar devam etti.
 
Şehitlikte Kur’an tilaveti okunmasının ardından, şehitlerimiz için dualar edilmesiyle son buldu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar