Skip Navigation Links

Atatürk'ün Çocukları Bayramlarını Kutladı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, çocukların bayram coşkusuna ortak oldu.

Atatürk'ün Çocukları Bayramlarını Kutladı

Gündem   A+a-

 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, çocukların bayram coşkusuna ortak oldu
 
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Gözcüler İlkokulu tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katıldı. Hava muhalefeti dolayısıyla salı günü gerçekleşen törenlerde çocukların bayram coşkusuna ortak olan Başkan Culha, miniklerin Atatürk ve bayrak sevgisini öne çıkaran bir birinden güzel gösterilerini alkışlayarak izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlerde, sunuculuğu ve günün anlam ve önemini belirten konuşmayı da minik öğrencilerin yapması dikkatlerden kaçmadı.
 
Halkın bayram kutlamalarına  yoğun katılım göstermesinden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Gözcüler Mahallemizdeki çocuklarımız başta olmak üzere, ilçemizde ve ülkemizde bulunan bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum. Pazar günü gerçekleşecek olan bayram kutlamaları hava muhalefeti dolayısıyla iptal oldu. Ama, bayramımızı bugün çok güzel bir bahar havasında, şenlik tadında bayram kutluyoruz. Bildiğiniz gibi, 23 Nisan 1920'de bu ülkenin temelleri atıldı. Bu ülkeyi kurmak üzere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bir araya geldi ve TBMM'yi kurdu. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk de o günü dünyada olmayan bir bayram, Çocuk Bayramı olarak çocuklarımıza armağan etti. Bu vesileyle burada Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle, saygıyla ve şükranla anıyoruz. Kendilerinin kurmuş olduğu Cumhuriyeti atalarımız devraldı ve korudu..Bizler de üzerimize düşeni yapıyoruz ve korumaya devam edeceğiz. Bizden sonra da burada gördüğünüz çocuklarımız koruyacak... Kısacası, Cumhuriyet ve Cumhuriyet kazanımları  ilelebet yaşayacaktır. Hiç kimsenin bu kazanımları yok etmeye gücü yetmeyecektir" şeklinde konuştu.
 
Başkan Culha'nın konuşmalarının ardından neşenin doruğa çıktığı gösterilerin yanı sıra İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı'nı seslendiren öğrenci korosu izleyicileri adeta büyüledi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet