Skip Navigation Links

Somut Olmayan Kültürel Miras Değerlerimiz Masaya Yatırıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) “Turistik Ürün Olarak Somut Olmayan Kültürel Miras Değerlerimiz” konulu seminer gerçekleştirildi.

Somut Olmayan Kültürel Miras Değerlerimiz Masaya YatırıldıWeb
TV

Gündem   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) düzenlediği konferans ve seminerlerle bilimden teknolojiye, kültürden sanata, eğitimden sosyal hayata ışık tutmaya devam ediyor. Bu hafta gündemde turizm vardı.  Bu kapsamda; İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağrı Saçlı tarafından “Turistik Ürün olarak Somut olmayan Kültürel Miras Değerlerimiz” konulu bir seminer verildi. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Bilen Alkan, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Ateş, İskenderun Turizm Derneği (İSTUDER) Başkanı Sebahattin Uygun, Uluçunar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tarık Toğrul, Sektörel Dergisi imtiyaz sahibi Ufuk Aktuğ, Mega Medya Yönetim Kurulu Başkanı Semir Yazıcı, İskenderun Anemon Hotel Müdürü İbrahim Zeybek, Gri Tur İşletme Yöneticisi Hüsamettin Ay ile ilgili öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, kurumsallaşma çalışmalarıyla; yerelden ulusala, ulusaldan evrensele doğru giden yolda önemli adımlar attıklarını belirterek, topluma açık konferans ve seminerler düzenleyerek şehre katma değer sağlamaya devam edeceklerini söyledi. Rektör Dereli, 7. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu’nun da İSTE'nin ev sahipliğinde gerçekleşeceği müjdesini vererek Teknoversite Vizyonu ile inovatif bir organizasyon gerçekleştireceklerini ifade etti.
İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağrı Saçlı ise sunumunda; “Çok uzun bir süre ‘Kültürel Miras’ kavramı yalnızca tarihi yapılar, sanat eserleri ve doğa gibi somut varlıklar olarak düşünüldü. Bu düşünce şekli kültürel bir unsurun yalnızca fiziksel varlığına odaklanmak ve taşıdığı anlamı görmezden gelmek demektir” diyerek başladığı konuşmasında, “anlam olmadan kültürel varlık, sadece bir objeyi ifade etmektedir. Somut olmayan kültürel miras kavramı kültürel varlıkları yalnızca bir obje olmaktan çıkaran kısmı, yani ‘anlam’ ı ifade etmektedir” cümlelerine yer verdi.
Yrd. Doç. Dr. Çağrı Saçlı sunumunun devamında, Meddahlık, Âşıklık Geleneği, Sema Gösterileri, Keşkek İkramı, Türk Kahvesi, Mesir Macunu, Ebru ve Çini Sanatı vb. gibi Somut Olmayan Kültürel Miras Değerlerini örnekleriyle anlatarak bu değerlerin turizme kazandırılması hakkında görüşlerini aktardı.
 
 
Somut Olmayan Kültürel Miras Değerlerimiz Masaya Yatırıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet