Skip Navigation Links

23 Nisan Coşkusu Beş Temmuz’un Gururu..

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İskenderun Beş Temmuz İlkokulu’nda coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Coşkusu Beş Temmuz’un Gururu.. Web
TV

Eğitim   A+a-

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İskenderun Beş Temmuz İlkokulu’nda coşkuyla kutlanırken, hazırlanan muhteşem program protokol  üyeleri  ve velilerden  büyük beğeni aldı.
Günler öncesinden hazırlığı yapılan, öğrenci, veli ve öğretmenlerin heyecanla bekledikleri 23 Nisan kutlamaları, bir düğün evi gibi süslenen Beş Temmuz İlkokulu bahçesinde gerçekleşti. 
 İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul ve şube müdürleri ile bir çok okulun müdür ve idarecilerinin de izlediği 23 Nisan programında öğrencilerin performansı herkesi duygulandırdı.
23  Nisan şöleninin açılış konuşmasını yapan İskenderun Beş Temmuz İlkokulu Müdürü Fikret Türkoğlu, çocukların bayramını kutladı ve şöyle konuştu; “Bugün çok önemli bir güne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. 97 yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkelerini yatıran, ilk milli meclis olan ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında büyük rol oynayan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gündür bugün. 23 Nisan 1920'de Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, vatanın her yerinden gelen temsilcilerle Türkiye Büyük Millet Meclisi Ankara'da açıldı. Bu meclis önemli kararlara imza attı. İşte Türk Milleti için bu kadar önemli olan 23 Nisan tarihi Atatürk tarafından Türk çocuklarına bayram olarak hediye edilmiştir. 1979 yılından itibaren Dünya'nın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan'ı tüm dünya çocuklarıyla kutluyoruz. “
Çocuklar! Bugün sizin bayramınız. Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”
Şölen öncesi Beş Temmuz İlkokulu öğrencilerinden Şevval Erden günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul tarafından verildi. 
Resim dalında ilçe birincisi olan Beş  Temmuz İlkokulu öğrencisi Dilara samsatlıoğlu, ikinci Özel Lider Başaran İlkokulu’ndan Öğe Kerem Kahriman ile yine orta okullar arasında ilçe birincisi Namık Kemal Orta  Okulu’ndan Yusuf Öz, İkinci Alpaslan Ortaokulu’ndan Nisa Nur Ercan ve Üçüncü Fevzi Çakmak Ortaokulu’ndan Su Seda Eltun’a, şiir okuma yarışmasında ilçe birincisi olan Genel Şükrü Kanadlı İlkokulu’ndan Nihal Seküçoğlu, ikinci Beş Temmuz İlkokulu’ndan Neslihan Akçe ve de üçüncü Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’ndan Cennet Nur Çolak’a ödül ve hediyeleri  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul tarafından verildi. 
Törende bir de yurtdışından yeni gelerek Türçe’li ve okuma yazmayı öğrenen Ammar Çoban ve Muhammet Çoban kardeşlerin Bayrağım adlı şiirleri, Türkçe’yi yeni öğrenmelerine rağmen oldukça başarılıydı.
4-B sınıfı öğrencilerinden Eda Yeşilkaya da Atatürk’ün en sevdiği şarkılardan Vardar Ovası’nı başarıyla seslendirdi. 
3 B sınıfı öğrencilerinin Atatürk tişörtlü korosu ise birbirinden güzel şarkıları başarıyla seslendirerek veli ve öğrencilere keyifli anlar yaşattı. 
Yine Okulun ikinci sınıf öğrencilerinin hazırladığı Atatürk şarkılarından bir demetin sunulduğu koro da büyük alkış aldı. 
Törenin resim sergisi bölümünde ise dereceye giren resimlerin yanı sıra 15 Temmuz darbe kalkışmasında Türk Milleti’nin gösterdiği kahramanlıkların anlatıldığı resimler de büyük ilgi gördü. 
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul ve şube müdürleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin kusursuz bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen Okul Müdürü Fikret Türkoğlu başta olmak üzere, idareci, öğretmen, öğrenci ve okul aile birliği yönetim kuruluna teşekkür etti.
Törenlerin sonunda ise Beş Temmuz İlkokulu Müdürü Fikret Türkoğlu, etkinliğin başarısında pay sahibi olan başta müdür yardımcıları, öğretmen, öğrenci ve okul aile birliği yönetim kuruluna teşekkür ederek hazırlanan ikramlardan sundu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23 Nisan Coşkusu Beş Temmuz’un Gururu..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet