Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yaşasın Türkiye-Kosova Kardeşliği!

Kosova Kızılhaç Prizren Başkanı Radyo Mega’da konuştu

Yaşasın Türkiye-Kosova Kardeşliği!

Gündem   A+a-

 
Türk Kızılayı İskenderun şube başkanı Ümit Günay bazı temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere İskenderun’a gelen Türk Kızılayı genel merkez yönetim kurulu üyesi Ercan Tan ve Kosova Kızılhaç Prizren şube başkanı Buyar Mufdi ile birlikte İskenderun Radyo Mega’da yayınlanan “Semir Yazıcı ile Panorama” programına katıldılar.
 
 
Akşam saatlerinde Yayınlanan programda konuşan Kosova Kızılhaç Prizren Şube Başkanı Buyar Mufdi iki gün süren Hatay ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kosova Heyetine ev sahipliği yapan Türk Kızılay İskenderun şubesi yetkililerine, kendilerini ağırlayan Hatay Valisi, İSTE Rektörü, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Sivil Toplum örgütleri ve Mega Medya Grubu yetkililerine teşekkür etti. Kurumlar arası Kardeşlik ve İşbirliği Projesinden de bahseden Mufdi; “Türkiye bizim kadim dostumuzdur ve kardeşimizdir, Balkanlardan Makedonya’dan, dost Kosova halkından, kardeş Türkiye halkına selam getirdim. Biz Türkiye’yi seviyoruz. Yaşasın Türkiye-Kosova Kardeşliği” diyerek sözlerini noktaladı.
Canlı yayın sırasında söz alan Kızılay Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Ercan Tan, Türk Kızılayının halen Türkiye’de ve 22 ülkede yardıma ihtiyacı olan insanlara hizmet ulaştırdığını belirterek şunları söyledi; “Kızılay denince akla sadece kan bağışı geliyor. Ama faaliyetlerimiz arasında yardıma muhtaç göçmenlere, öğrencilerimize ve ihtiyacı olanlara gıda ve barınma desteğimiz var. sevgi marketleri ve sevgi butikleri projemizle giyim desteği, Kızılay doğal maden suyu üretimimizle halkın sağlığına katkımız oluyor.Uluslar arası bazda yardım kuruluşlarıyla işbirliğimiz sürüyor. Yardıma muhtaç olan insanların barınma ve gıda desteğimiz sürüyor. İşbirliği ve kardeşlik protokolü çerçevesinde davetimize icabet eden Kosovalı kardeşlerimizi ağırlamaktan dolayı mutluyuz” dedi.
Türk Kızılay İskenderun şube başkanı Ümit Günay da; “iki yıl önce kurban bayramı bağışlarını Kosovalı kardeşlerimizle paylaşmak üzere iki yıl önce Prizren’de bizleri ağırlayan Kızılhaç yetkilileri ile dostluğumuz pekişti. Kardeşlik ve işbirliği projemizi protokolle hayata geçirdik. Bugün Kosova Kızılhaç Prizren yetkilisi kardeşlerimizi Hatay’da ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Hayırlı faaliyetlerimizi hep beraber yapmaya devam edeceğiz. İskenderun şubesi olarak Türk Kızılay genel merkezi adına yönetim kurulu üyemiz sayın Ercan Tan’a da bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz. Hizmetlerimizin artarak devam etmesi için her olanağı birlikte değerlendiriyoruz. Kan bağışlarının yanı sıra göçmenlere ve öğrencilerimize her türlü sosyal destek konularında hizmet vermeye devam ediyoruz. Halkımızın, kurumlarımızın, belediyelerimizin genel merkezimizin desteklerinin artarak devam etmesi bize güç katacaktır” dedi.
Türk Kızılayı İskenderun şubesi ve Kosova Kızılhaçı Prizren şubesi arasındaki kurumsal kardeşlik ve işbirliği protokolü çerçevesinde Kızılay İskenderun Şubesi’nin davetlisi olarak Hatay’a gelen Kosova Kamu İdareleri Bakanı ve Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar ve Kosova Kızılhaç Prizren şube başkanı Buyar Müfdi ile beraberindeki heyet Hatay’da bir dizi temaslarda bulundu. İSTE’de ilkyardım eğitimi toplantısına katılan ve öğrenciler için Çorbaevi’nin açılışını gerçekleştiren Kosova heyeti’ne Türk Kızılay genel merkez yönetim kurulu üyesi Ercan tan ve İskenderun şube başkanı Ümit Günay eşlik ettiler. Türk-Kosova heyeti başta Hatay Valisi Erdal Ata olmak üzere, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, İskenderun Belediye başkan Seyfi Dingil, Payas belediye başkanı Bekir Altan ve İTSO ile İGC’yi ziyaret etti.
Kosova heyetinin başında bulunan Kosova Kamu İdareleri Bakanı ve Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar, son anda gelen haberle Ankara’da bulunması gereken bazı resmi temasların öne alınması nedeniyle Hatay’dan erken ayrılmak zorunda kaldı. Bu nedenle programında olmasına rağmen Radyo programına katılamadı.
İskenderun Mega Medya stüdyosunda üç konuğunu aynı anda canlı yayında ağırlayan gazeteci Semir Yazıcı konuklarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek Kosova’dan da internet aracılığıyla dinlenen Rady Mega aracılığıyla, Türk halkı adına Kosova halkına selam ve sevgilerini iletti. Uluslar arası yardım kurumları olan Türk Kızılay ile Kosova Kızılhaç’ın kardeşlik ve işbirliği projesine öncülük eden Ümit Günay ve ekibini tebrik etti. Üç konukla bir saat süren programda canlı yayın teknik masasını gazeteci Mustafa Mert başarıyla yönetti. Radyo Mega FM bandı 97.7 frekansından akşam saat 19:30 da canlı yayınlanan program aynı anda  www.megaradyoiskenderun.com ve www.megatviskenderun.com internet adreslerinden de yayınlandı. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş