Skip Navigation Links

Garaj Tarifeleri Masaya Yatırıldı

Şoförlerle istişare toplantısı HBB Ulaşım Dairesi toplantı salonunda gerçekleşti.

Garaj Tarifeleri Masaya YatırıldıWeb
TV

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan ilçe kooperatifleri ve toplu taşımada hizmet veren kurumlara yönelik şoförlerle istişare toplantısı HBB Ulaşım Dairesi toplantı salonunda gerçekleşti.
HBB Genel Sekreter Yrd. Metin Açık başkanlığında gerçekleşen toplantıya  HBB Ulaşım Dairesi Başkan Vekili M. Cahit İnan, HBB Zabıta Dairesi Başkanı Edip Kadıoğlu, HBB I. Bölge Zabıta Şube Müdürü Alper Kılıçoğlu, Hatay Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, Hatay Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Halil Kadife, ilçe kooperatif başkanları ve çok sayıda kooperatif şoförleri katılım gösterdi. 
Kooperatif şoförlerinin sıkıntılarının konu alındığı toplantıda, köy garajlarının eksiklikleri dile getirilerek ortak çözüm üretildi. Şoförlerden gelen isteklerin, HBB yetkilileri tarafından not alınmasıyla gerçekleşen toplantının gündem konusu garaj tarifeleri oldu. 

“ŞOFÖRLERİMİZİN GARAJA GİRİŞ ÇIKIŞLARI GÜN İÇERİSİNDE ARTIŞ GÖSTEREBİLİYOR”

Konuyla alakalı şikayetleri dile getiren Hatay Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, toplu taşıma işlemi yapan kooperatif şoförlerinin ortak alanı olan köy garajlarına giriş çıkışlarındaki fiyat tarifesinin, esnafın mağduriyetine sebebiyet verdiğini belirtti.
“Şoför esnafımız, toplu taşıma seferini tamamladıktan sonra garaj girişinde ve çıkışlarındaki ücretler konusunda daha önce de gerekli görüşmeleri yaptık. Bu konudaki düzenlemelerde bazı aksaklıklar tespit ettik ve yeni bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Şoförlerimizin garaja giriş çıkışları gün içerisinde bazı sebeplerden dolayı artış ve azalma gösterebiliyor. Araçların bakımı veya özel durum gibi sebeplerden çıkış yapan şoförlerimiz, bu durumlarda da ödeme yapmaktan dolayı sorun yaşıyor. Özel sebeplerde garaj dışına çıkan şoförlerimizden para almamak adına, sadece günde bir kez belirlenen tutarın ödenmesi fikrindeyiz.” İfadelerinde bulundu. 

“ŞOFÖR ESNAFIMIZIN SIKINTILARINI ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

HBB Genel Sekreter Yrd. Metin Açık, şoför esnafının sıkıntılarını giderebilmek adına gerekli çalışmaların yapılacağını belirterek; “Şoförlerin garajlara giriş çıkışlarında ödedikleri tarifeleri düzenlemek amacıyla kurulumuzla toplantı düzenleyeceğiz. Fazla giriş çıkış yapan esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi için adil ve eşit bir uygulama getireceğiz. Bunların yanı sıra garajın güvenliğinin arttırılması için Zabıta Dairesi Başkanlığımızla da görüşmeler yapıyoruz. Güvenlik kameralarının arttırılması ve zabıta ekiplerinin daha sık denetim yapması sağlanacak düzenlemeler UKOME Kurul toplantısında diğer kurul üyeler ile görüşülerek esnafımızın mağduriyetini minimuma indirmeye çalışacağız.

“MASTER PLAN İLE HATAY’IMIZ ULAŞIM KONUSUNDA ÇAĞ ATLATACAĞIZ”

HBB Genel Sekreter Yrd. Metin Açık açıklamalarının devamında; “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş önderliğinde ilimize yeni bir kimlik kazandırmak için Ulaşım Master planı çalışmalarını başlattık ve son aşamalara geldik. Planın tamamen uygulanmaya başlamadan önceki günümüz dönemlerinde yaşadığınız sorunlara çözümü şoför esnafıyla arayacağız. Trafiği rahatlatma adına ve garajlardaki beklemeyi engellemek amacıyla yeni sistemler geliştiriyoruz. Personellerden ve araçlardan maksimum seviyede yararlanmayı hedefliyoruz. Bu sistem ile yolcularımızın güvenliği arttırılarak memnuniyeti sağlanacak, esnafımızın da mağduriyeti giderilecek. Master Plan ile Hatay’ımız ulaşım konusunda çağ atlatacağız. Hatay’ımızı yaşanabilecek bir kent haline getirmek için yapılan projelerimiz, esnafımıza zarar vermeyecektir. Hali hazırda var olan toplu taşımanın ne kadar güvensiz, ne kadar sağlıksız bir şekilde yapıldığının bilincindeyiz ve bir şekilde önüne geçmenin gayretindeyiz. Yapılması planlanan Master Plan kapsamında sadece dolmuşlar değil, yolların yeniden dizayn edilmesi ve açılması, köprülerin yapılması gibi projeler var.” İfadelerinde bulundu.  
 
 
Garaj Tarifeleri Masaya Yatırıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet