Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz'un gastronomide önemli bir yeri var

Turizm Haftası kutlamalarına renk katan iki ayrı yemek yarışmasında jüri üyeliği yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha önemli bir noktaya değindi

Arsuz'un gastronomide önemli bir yeri varWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Turizm Haftası etkinliklerine renk katan iki ayrı yemek yarışmasında jüri üyeliği yaptı. İki gün arayla biri Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aşçılık Bölümü öğrencileri tarafından ikincisi ise Arsuzlu kadınların Yöresel Ev Yemekleriyle yarıştığı yemek yarışmalarında oldukça renkli görüntüler ortaya çıktı. 
 
Öğrencilerin yemek yarışmasında Başkan Culha ile birlikte jüri üyeliği yapan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Hatay Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı ve EXECUTİVE Chef Özgür Dede'ye ev kadınlarının yarışmasında da Uluçınar Özel Eğitim Merkez Komutanı Deniz Albay Ünsal Kızıl, Arsuz Turizm Derneği Başkanı Hasan Arslan, EXECUTİVE Chefler Gönül Toprakçı ve Cuma Dönmez de eşlik etti. Jüri üyeleri hünerlerini sergileyen öğrencilere ve kadınlara yemeklerle ilgili değerlendirmeler yaparken, titizlikle de not vermeleri dikkatlerden kaçmadı.
 
Jüri üyeleri tarafından en iyi sunum, lezzet, orjinallik, hijyen, renk ve kıvam kombinasyonu ile besin değeri gibi kriterlere bağlı olarak yaptıkları değerlendirmelerin ardından mantar soslu ızgara antrikot yapan Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aşçılık Bölümü öğrencileri Ece Adanalıoğlu, Cem Horuz ve Ezgi Songül Gündüz ile kadınlarda da içli köfte ve çeşitleri sunumuyla Münire Aslan birincilik etti.

 

"Arsuz'dan meşhur aşçılar çıksın istiyoruz"

Öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yapan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, aşçılık sektörüne katılacak öğrencilerin maharetlerini sergileyebilmesi adına bu tür yarışmaların önemli bir şans olduğunu belirterek, "Bu işte kendinizi geliştirdikten sonra, bu sektörde iş sıkıntısı diye bir şey yok. Biz isteriz ki; sizleri en iyi yerlere gönderelim. Bu işi geliştirin, Arsuz’dan da meşhur aşçılarımız çıksın. Aranızda, 'Hedefe gideceğim, gastronomi okuyacağım diyen öğrenciler var" derken,  yemek yapmayı seven biri olarak da yemeklerle ilgili kısa değerlendirmeler yaptı,  ev kadınlarına da emeklerinden dolayı ayrıca teşekkür etti.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı'nın konuğu olarak geldiği ilçede tesadüfen de olsa öğrencilerin yemek yarışmasında jüri üyeliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Hassa Kaymakamı Yusuf Turan da, yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.
 

"Çok zengin bir mutfağımız var"

Arsuz'un zengin mutfak kültürüne dikkat çekerek, hem öğrencilerin hem de ev hanımlarının oldukça lezzetli yemekler sunduklarını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Hatay ve Arsuz gastronomide önemli yeri olan iki bölge ve çok zengin bir mutfağımız var. Eğitim alan öğrencilerimiz de bu konuda önemli bir adım atmış bulunuyorlar ve çok iyi bir yolda ilerliyorlar. Hem öğrencilerimizin, hem de Arsuzlu kadınlarımızın sunumlarının hepsi çok güzeldi. Herkesin eline sağlık" derken, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Yarışmada birinci gelen öğrencilerin Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Derneği'nin Mayıs ayında Yozgat'ta düzenleyeceği yemek yarışmasında Arsuz'u temsil etmelerinden mutluluk duyacağını söyleyen Başkan Culha, öğrencilere başarılar diledi.
"Arsuz'un en özel yemekleri yarıştı"
Hatay Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı ve EXECUTİVE Chef Özgür Dede de öğrencilere, internetten dünyanın en iyi şeflerinin en iyi yemeklerini araştırmalarını, sunumlarından ilham almalarını ve özgün fikirler üretmelerini isterken, Hatay Mutfağı'nın içli köfte, mantı, sarma gibi en özel yemeklerini seçen kadınlarını da tebrik etti.
 
 
Arsuz'un gastronomide önemli bir yeri var videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar