Skip Navigation Links

Minikler 23 Nisan'ı Kutladı

Samandağ Belediye Başkan vekili Şahiye Fırıncıoğulları ve Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız Özel Minik Canlar Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin 23 Nisan Ulusa

Minikler 23 Nisan'ı Kutladı

Gündem   A+a-

 
Samandağ Belediye Başkan vekili Şahiye Fırıncıoğulları ve Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız Özel Minik Canlar Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı için düzenlediği etkinliğe katılım gösterdiler.
 
Kurum Müdürü Burcu Kahiloğulları günü anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmasında; “ Bugün burada ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 ‘de Türk Milletinin bağımsızlığı uğruna attığı ilk adımı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 97. Yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal egemenlik Çocuk Bayramını kutlamak için toplanmış bulunmaktayız”  dedi.
 
              Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından grup sorumlusu Bahar Reyhanoğulları günü anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Konuşmasında “23 Nisan 1920 ‘te TBMM nin açıldığı gündür. Atatürk bayram yapalım diye çocuklara armağan etmiştir. Meclisimiz Kurtuluş savaşının en ateşli döneminde açılmıştır.  Birinci dünya savaşından yeni çıkan Osmanlı devletinin içine düştüğü durumu düşmanımızı n yurdumuzu paylaşmak için topraklarımıza nasıl saldırdıklarını ve Atatürk’ün Samsun’a, Amasya’ya, Erzurum’a ve Sivas’a hangi zor şartlarda gittiğini hepiniz biliyorsunuz. Mustafa Kemal Atatürk düşmanı topraklarımızdan ancak savaşarak atacağımıza inanıyordu. Bu nedenle ülkenin ileri gelenlerini bir meclis çatısı altında toplamak için var gücü ile çalışmıştır. 23 Nisan 1920 günü Ankara’da ilk meclis toplantısı yapıldı. Padişah İstanbul'da, milletin vekilleri ise Ankara idi. Ancak padişahın hiçbir etkinliği kalmamıştı. Çünkü bu millet ulusal egemenliğini kazanmak istiyordu. Bütün kararları meclis veriyor ve padişahı devreden çıkartıyordu. Sonunda Kurtuluş Savaşımızı kazanmış ulusal egemenliğimiz padişahın elinden alınmış milletimize verilmiştir”  dedi.
 
Konuşmaların ardından çocukların hazırlamış olduğu gösteriler sahne aldı. Gösterimde çocuklar, şiirler okudu, şarkılar söyledi özel gösteri ve halk oyunları gösterimi oldu. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet