Skip Navigation Links

Eski Pazar Yeri Özel Proje İhalesi İptal Edildi

Dörtyol Belediyesi’nin eski pazar yerinde 200 ada, 1 nolu parselde 27 Temmuz 2016 tarihinde kat karşılığı yaptığı ihaleye Ak Parti İlçe Başkanı Hasan

Eski Pazar Yeri Özel Proje İhalesi İptal Edildi

Gündem   A+a-

 
Arıcan; “Mahkeme Yapılan İhalenin Yok Hükmünde Olduğuna Karar Verdi”
 
Dörtyol Belediyesi’nin eski pazar yerinde 200 ada, 1 nolu parselde 27 Temmuz 2016 tarihinde kat karşılığı yaptığı ihaleye Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Özel, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Türkoğlu, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Celallettin Yakut ve Ak Parti Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun şoförü Fehmi Rigan üç ay sonrasında 2016 yılının Ekim ayında bir dilekçeyle müracaat ederek yürütmenin durdurulması ve ihalenin iptalini talep etmişlerdi.
 
Mahkeme talebi haklı bularak kamu zararı oluşmaması adına inşaatın faaliyetini bodrum ve zemin katın kaba inşaatında durdurdu. Ardından da ihalenin iptali ile ilgili dava süreci devam etti. 17 Nisan 2017 tarihinde karar tebliğ edildi.
 
Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz davacı tarafın avukatı Abdullah Arıcan yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere herkesin ayağının bastığı, emeğinin olduğu eski Pazar yerine bina yapılmasıyla ilgili işlemin iptali için Hatay İdare Mahkemesinde 2016/2113 sayı numarasıyla dava açmıştık. Bu dava daha öncesinde de kamuoyunun bildiği üzere, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Yapılan inşaatı durdurmuş idi. Ancak nisan ayının 13’de mahkeme bu yerle ilgili kararını açıkladı. Mahkeme yapılan ihale işleminin meclisin yetkisi alınmadan encümen meclisten yetki almadan ihale ettiğine hükmetti. İhalenin mecliste onaylanmadığına karar kıldı ve bu sebeple ihalenin iptaline karar vermiştir. Yapılan inşaat bu saatten sonra kaçak ve yok hükmündedir. Belediye yetkilileri bu hususta bir işlem yapacaklarsa eskiyi iptal edip yerine yeniden işlemleri yapması gerekmektedir. Ancak tabi ki bu idari kararlar hemen işleme girer kesinleşmesi gerekmez. Belediyenin bu kararı temyiz hakkı da mevcuttur. Daha sonraki aşama hususu belediye yetkililerinin vereceği bir karardır. Bizim bu konuda bir öngörümüz olamaz. Eski Pazar yerine yapılan inşaatla ilgili idare mahkemesi bu inşaatın yok hükmünde olduğunu yapılan ihalenin yetkisiz encümen tarafından yapıldığını belirtmiş ve iptal etmiştir. Dörtyolumuza hayırlı olmuştur. Çünkü yapılacak inşaattan Dörtyol'un, Dörtyol'lunun ve Dörtyol Belediyesinin çok büyük kaybı vardır. Zira bu yerin metrekaresi piyasa da 6 - 7 milyon iken yani toplamı 40 – 50 milyon ederken, belediye yapılan ihalede bu yeri 5 bin 800 gibi bir değerden baz almış ve buna göre de kat karşılığı inşaat sözleşmesinde belediyenin payı çok düşük görülmüştü. Yani yapılan inşaatın yüzde yirmiyedi civarında belediyeye bir katkı sağlanıyordu. Bu arsanın gerçek değeri değildir. Bundan sonra yapılacak ihalede Halk Bankasının yanındaki arsa ihaleyle satılmış metrekaresi 2 milyona gitmiştir. Yani 100 metrekare 2 trilyona gitmiştir. Bununla eşdeğer tuttuğumuzda bu arsanın değeri 160 trilyondur. Umarım bundan sonra Dörtyol Belediyesi yetkilileri eski Pazar yerini ihale ettiklerinde yerin gerçek değerini alarak ihale şartlarını ona göre ayarlarlar ve Dörtyol Belediyesini zarara uğratmazlar diye düşünüyorum.” Dedi.
 
Avukat Abdullah Arıcan bundan sonraki süreçte ihaleye çıkmak için encümenin meclisten yetki alması gerektiğini de belirterek; “Mahkemenin vermiş olduğu karar yapılan tüm işlemlerin yok hükmünde olduğu yönündedir. Yapılan ihale de, yapılan noter sözleşmesi de ve yapılan proje de geçerli bir ihale değildir. Belediyenin bundan sonra burayı arsa olarak yada inşaat olarak ihaleye çıkması için meclisten yetki alması gerekmektedir.” Dedi.  
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet