Skip Navigation Links

Akdeniz’in İhracat Atağına Mobilyacılar da Katıldı

Akdeniz Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) ihracatını yılın ilk çeyreğinde yüzde 13 artırdı

Akdeniz’in İhracat Atağına Mobilyacılar da Katıldı

Ekonomi   A+a-

Akdeniz’in ihracat atağına mobilyacılar da katıldı
AKAMİB Başkanı Bülent Aymen: “İhracatta atılım yılında ilk çeyrekte bölge olarak üzerimize düşen görevi gerçekleştirdik ve yüzde 13’lük bir artış yakaladık.”
Bülent Aymen: “Mobilya sektörü bölge için çok önemli, ihracattaki artışın yanında KDV indirimiyle iç pazarda güçlenen sektör ihracatta da katma değeri artıracak yatırımlar yapacaktır.”
Akdeniz Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) 2017 yılın ilk çeyreğine hızlı başladı. Ocak-Mart ayı döneminde 141 milyon dolar ihracat gerçekleştiren AKAMİB, ihracatını yüzde 13 artırdı. Birlik ihracatından yüzde 56 pay alan mobilya sektörünün ihracatında ise yüzde 15 artış sağlandı. AKAMİB Başkanı Bülent Aymen, “Akdenizli ihracatçılar bu yıl atağa kalkarak ilk çeyrekte ihracatı yüzde 34 artırdı. Atılım Yılında mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatçıları da bu atağa katılarak, üstlerini düşeni fazlasıyla yaptılar. Başarılar devam edecek” dedi
Birliğin lokomotif sektörlerinden mobilyanın bölge için önemine değinen AKAMİB Başkanı Bülent Aymen, “KDV indirimiyle mobilya sektörü iyi bir ivme yakaladı ve bu ivmeyle güçlenen sektörün katma değeri artıracak yatırımlarla ihracatta da nitelikli artış sağlayacağına inanıyorum” dedi. 

İhracat şampiyonu Boydak

AKAMİB’in 2016 yılı ihracat performanslarına göre başarılı üyelerine de ödülleri düzenlenen törenle verildi. Aymen, “Bu zorlu süreçte ihracatlarını artırarak istihdam ve ülke ekonomisine destek için çalışan tüm üyelere teşekkür ediyoruz” dedi. İhracatçıların sorunlarını çözmek ve ihracatı artırmak için çalıştıklarını belirten Aymen, birliğin ihracat şampiyonu firmalara plaketlerini takdim etti.
2016 yılı Akdeniz Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği bünyesindeki firmalardan Boydak Dış Ticaret en fazla ihracatı gerçekleştirirken, Ceha Büro Mobilyaları ikinci, Gizir Ahşap’sa üçüncü oldu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet