Skip Navigation Links

Başkan Seyfi Dingil Esnafa “EVET”i Anlattı

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, küçük sanayi sitesi esnafını ziyaret ederek 16 Nisan’ın önemini anlattı.

Başkan Seyfi Dingil Esnafa “EVET”i Anlattı

Gündem   A+a-

 Referandum çalışmalarında esnaf ziyaretlerine önem veren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, küçük sanayi sitesi esnafını ziyaret ederek 16 Nisan’ın önemini anlattı.
Belediye Başkanı Seyfi Dingil,TBMM idare amiri Orhan Karasayar ,AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ile birlikte sanayi esnafını ziyaret etti.

İSTİKRAR İÇİN EVET

16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasında esnafın desteğini isteyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Güçlü iktidar daima istikrar diyoruz. Meclis seçimleri 4 yılda birden 5 yılda bire çıkıyor. Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri aynı gün yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde iki turlu sistem uygulanıyor.5 yıllık kesintisiz istikrar dönemleri geliyor. Erken seçim ihtimali iyice azalıyor. Uzlaşma kültürü ön plana çıkıyor. Koalisyonlar, hükümet kurulamama krizleri tarih oluyor. Sonucunda ülkemiz ve milletimiz kazanıyor” dedi.

DAİMA MİLLET KARARIMIZ EVET

Başkan Seyfi Dingil 16 Nisan’a kadar durmadan çalışacaklarını belirterek,”Güvenoyu ve gensoru uygulaması kalkıyor. Millet iradesi doğrudan hükümete yansıyor. Cumhurbaşkanını millet seçtiği için kurulacak hükümete de 5 yıllığına güvenoyu vermiş oluyor. Meclisin hükümete kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermesi kalkıyor. Mevcut sistemde kanun hükmünde kararname yetkisi bakanlar kurulunda. Şimdi hükümet meclis dışından ve doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından kurulacağı için yürütme alanında kararname çıkarma hakkı Cumhurbaşkanına tanınıyor” şeklinde konuştu.
Başkan Seyfi Dingil ayrıca esnafın görüş öneri ve taleplerini dinleyerek çalışmalar hakkında bilgiler de verdi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet