Skip Navigation Links

HBB'den Belen'e Kapsamlı Çalışmalar

Hatay Büyükşehir Belediyesi kentin ulaşım ve alt yapı konusundaki eksikliklerini gidermek amacıyla yoğun mesai harcıyor.

HBB'den Belen'e Kapsamlı ÇalışmalarWeb
TV

Belen   A+a-

HBB Fen İşleri Dairesi ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı işbirliği ile Belen’in kırsal kesimlerinde ulaşımı rahatlatmak adına önemli bir adım atılarak yeni bir hizmet daha vatandaşlara sunuluyor. 
Belen ilçesine bağlı Çerçikaya, Benlidere ve Kömürçukuru mahallelerini güvenli bir yolla birbirine bağlayacak olan köprü yapımı için kollarını sıvayan HBB ekipleri, 3 büyük mahalle ve 9 mezrada kolay ulaşım sağlayacak hizmetin çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 
 
YOLLARIN RAHAT KULLANILMASINI SAĞLAMAK İÇİN GENİŞLETME ÇALIŞMALARI YAPILDI
 
Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından bölgede gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında dar olan yolların genişletme çalışmaları başlatıldı.  Çerçikaya, Benlidere ve Kömürçukuru mahallelerini birbirine bağlayan yolun dar olması sebebi ile gerçekleştirilen genişletme çalışmaları ile halk daha rahat bir kullanım alanına kavuşturuldu. 
 
1 KM OTO KORKULUK YAPILACAK
 
İlçede Hatay Büyükşehir Belediyesi birimleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından, trafikte önem arz eden oto korkuluklar için çalışmalar  gerçekleştiriliyor. Hem yaya hem de araç güvenliğini arttıracak olan çalışmalar çerçevesinde bölgenin ihtiyaç duyduğu 1 km’lik asfalt yola oto korkuluk montajı yapılacak. 
 
BÖLGEYE 30 METRELİK MENFEZ YAPILIYOR
 
HBB ekipleri tarafından Belen’e yapılacak olan yeni köprü ile rahat ve güvenli ulaşım sağlayacak vatandaşların, kış aylarında olası yoğun yağışlara karşı zarar görmemesi adına da çalışmalar gerçekleştiriliyor. Yağmur sularından oluşacak su taşkınlarını önlemek, çevre kirliliği ve kötü kokuların önüne geçebilmek amacıyla ekipler tarafından köprüye 30 metre uzunluğunda kapalı kutu menfez yapım çalışmalarına başlandı.
 
Çalışmalarda 300 metre uzunluğunda binlik borularında montajını gerçekleştirecek olan ekipler, yağmur suyu drenajlarını da yerleştirerek atık suların yolunu belirleyecek.
 
BELEN’E ULAŞIMININ KOLAYLAŞMASI ADINA 16 KİLOMETRELİK ASFALT YOL KAZANDIRILACAK
 
Belen’in büyük önem arz eden noktasında HBB ekipleri tarafından alt zemini sağlamlaştırmaya yönelik hizmetler gerçekleştiriliyor. Çalışmalar kapsamında bölgede 300 metresi mezarlık merkezde, 1280 metresi Kurtoğlu Çiftliği’ne kadar olan bölgede beton asfalt işlemini gerçekleştirecek olan HBB Fen İşleri Dairesi ekipleri, toplamda yeni köprünün tamamlanmasıyla beraber 16 kilometre asfalt yolu bölgeye kazandırmaya hazırlanıyor. HBB ekipleri yakın zaman önce yapımına başlanan köprünün, kısa sürede tamamlanması sağlanarak vatandaşların hizmetine sunacak. 
 
İSTİNAT DUVARI YAPILIYOR
 
Zemin iyileştirme ve güvenliğin arttırılması konusunda çalışmalar  HBB ekipleri tarafından koordineli şekilde ilerlerken, bir  yandan da yapımı süren güzergah üzerinde ihtiyaç duyulan noktalara istinat duvarı yapım çalışmaları gerçekleştiriliyor. Doğal afetlerde meydana gelebilecek toprak kaymalarını önleyebilmek adına yapılan istinat duvarı, yumuşak toprak olan kısımların tespit edilerek taş duvarlar ile sabitleştirilmesi sağlanıyor.
 
KESKİN VİRAJLAR ORTADAN KALDIRILIYOR
 
HBB ekipleri tarafından yol yapımı süren bölgede ortalama dokuz keskin virajı ortadan kaldırmak için çalışmalar başlatıldı. Düz olarak geçebilecek şekilde ayarlanan virajlar ile araçların kaza risklerini de ortadan kaldırılarak yol mesafesinin kısalması sağlanacak. İş makineleri ve greyderler ile çalışan HBB ekipleri, yolun dar, keskin ve yıpranmış haline yeni bir kimlik kazandırmak için çalışmalarına devam ediyor. 3 büyük mahalle, 9 mezraya ulaşımın kolaylığını sağlayabilecek şekilde bölgede düzenlemeler yapan ekipler, yeni yolu halkın kullanımına sunmak için tüm çalışmaları eksiksiz yapıyor.  
 
 
HBB'den Belen'e Kapsamlı Çalışmalar videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet