Skip Navigation Links

Aslan güle oynaya geliyor

İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında Mete Aslan'ın neşeli tavırları gözlerden kaçmadı.

Politika   A+a-

 
İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında Mete Aslan’ın neşeli tavırları gözlerden kaçmadı.
Konuşmasının başında “Gazetecileri özledim” diyen Mete Aslan ilk olarak Hatay’ın büyükşehir olma planlaması hakkında konuştu. Büyükşehir olmak bazı yerlerde iyidir ancak bazı yerlerde iyi değildir diyen Aslan, “İstanbul, Ankara ve bazı büyük olan illerde büyükşehir statüsü olumlu bir iştir. İlçeler arasında hiçbir boş alan olmaması, gerek ekonomi gerekse hepsini bir arada tutma anlamında lazım olan bir durumdur. Ancak Hatay’a baktığımızda Erzin ile Antakya merkez arasında 100 km mesafe vardır” dedi.
Hazırlanan taslağın ne gibi uygulamalar içerdiğinin bilinmediğini de sözlerine ekleyen Mete Aslan, “Ben buradan fitili ateşlemek istiyorum. Çünkü bu durum oturup konuşulması gereken bir konudur. Sivil Toplum Örgütleri ve özellikle siyasetçiler gelip hazırlanan tasarıyı anlatması lazım. Bazı büyükşehirlerde model farklılıkları var. Kocaeli’nde olduğu gibi. Hatay için düşünülen model nedir bilmiyoruz. Bu yüzden Hatay’a iyi mi olur kötü mü olur bilmiyoruz.” Dedi.
İskenderun’un da bu durumdan etkileneceğini söyleyen Mete Aslan, “Eğer model bildiğimiz büyükşehir modeli ise İskenderun Hatay’ın sekreteryası olur. Her iş için Büyükşehirden onay almak gerekir. Beldelerin belediyeleri ortada. Makam arabaları, şoförleri, Odaları, Yazı İşleri müdürleri var. Ancak bütçeleri ancak bu masrafları karşılıyor. Bu yüzden benim de her zaman savunduğum küçük beldelerin olmamasıdır. Anavatan Partisinde siyaset yapmış biri olarak Anavatan partisinin yaptığı en büyük yanlış yıllar önce çıkardığı bu yasaydı” dedi.
Daha sonra sorulan bir soru üzerine İskenderun Belediyesinin mevcut durumunu da değerlendiren Mete Aslan, “Ben neden değerlendireyimki. Siz değerlendireceksiniz. Bakın CHP’li başkanın seçim bildirgesi var elimde. Neler yazmışlar neler vaad etmişler ve şimdi neler olmuş ortada. Halk tercih etti ve seçimi CHP kazandı. 15 Yoö boyunca beni belediye başkanlığına layık gören halka bu defa kötü iş yaptınız deme hakkına sahip değilim. Halk ne karar verdiyse doğrusunu vermiştir” dedi.
Seçim zamanında yaşanan bazı olayları da gazetecilerle paylaşan Mete Aslan, “Çay mahallesini yıkmadan önce seçim vardı. Cuma günü camiden çıktım Çay mahallesine gittim. Pazar günü de seçim vardı. Oradaki halk bana yıkma biz sana oy verelim dediler. Ben de onlara yıkacağımı söyledim. Çay Mahallesinde birinci çıktım ve yıktım. Şimdi en çok değer gören bir yer oldu o bölge. Ben ileriyi görerek işler yaparım” dedi.
Belediyenin borcuna da değinen Mete Aslan, “17-18 milyar (trilyon) borcu var diyor mevcut belediye başkanı. Bir belediyenin borcu yoksa hizmet etmiyor demektir. Ben Hasan İnsan ‘dan o zamanın parasıyla büyük bir borç yükü altında decraldım. Hiçbir zaman bunu konuşmadım. 17 milyar borcun 10 milyarı zaten tepe mahallelerinin alt yapısınındı. Şimdi su şebekesi için 50 milyar borç alındı. Ben de mi konuşayım. Ama ben teşekkür ediyırum. İçme suyu projesine ben çok çaba harcadım. Kendisi tamamlarsa ne mutlu” dedi
İskenderun halkının namusu 17 milyar mı” diyen Mete Aslan, “Belediyenin 17 milyar borcu var. Biz bu borcu ödedik bir bakıma namusunu temizledik dedi. İskenderun’un namusu 17 milyar mı? Bunlar yanlış konuşmalar. Seçim bildirgesinde verilen sözleri tutmalıdır önce” şeklinde konuştu.
Yeniden adaylığı konusundaki bir soru üzerine ise “ Şu an büyükşehir belediyesi olma durumu var Hatay’ın. Model nasıl olacak bakmak lazım. Ondan sonra bunu kamuoyuyla paylaşırız” dedi. AKP’ye geçmesi hakkındaki iddiaları da yanıtlayan Mete Aslan,” Beim ağzımdan duymadığınız hiçbir şeye inanmayın. Kimseyle de görüştüğüm yok. Ben demokrat partinin mensubuyum” dedi.
 
 


Mete Aslan Açıklama ile 8gunhaber
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet