Skip Navigation Links

CHP İlçe Kongresi 5 Aralık'ta

İskenderun 2.Sulh Hukuk Mahkemesinin kararıyla yasal surede ilçe kongresini yapmayan mütevelli heyetin yerine mahkemece atanan kayyum heyeti kongre gü

Politika   A+a-

İskenderun 2.Sulh Hukuk Mahkemesinin kararıyla yasal surede ilçe kongresini yapmayan mütevelli heyetin yerine mahkemece atanan kayyum heyeti kongre gününü 05.12.2010 tarihi olarak saptadı.


İskenderun C.H.P. İlçe Teşkilatı Kayyum Heyeti Gazanfer Dik Ahmet Bülent Bozdoğan Celal Kılınç imzasıyla yapılan açıklamaya göre, CHP ilçe kongresi Grand Plaza salonunda 05. Aralık 2010 günü saat 10.00 da yapılacağı belirtildi.
Ülke halkının ve partililerin çok iyi bildiği gibi CHP Çağdaş laik, sosyal hukuk devleti idealini sonsuza kadar yaşatacağının vurgulandığı kayyum heyetinin yaptığı açıklamada “CHP Halkçı ve devrimci siyasal kuruluştur. Partili arkadaşlarımıza ve kamuoyuna duyuruyoruz. İlçe kongresinin tüm CHP’lilerin katkılarıyla demokratik zeminde, CHP camiasına yakışır bir şekilde yapılacağına inancımız tamdır. Bu konu dışında kalan en önemli husus ülkenin sorunlarının giderek arttığı hususudur. Yurtsever CHP’liler Kürt sorunundan başlayarak ekonomik sosyal siyasal tüm sorunları çözmek için emeklerini birleştirmişlerdir” denildi.
Açıklamada ayrıca, ülke kaynaklarının yok edildiği, vatanın iktisaden emperyal güçler tarafından kuşatıldığı, halkın giderek yoksullaştırıldığı, işsizliğin her geçen gün büyüdüğü, demokratik mekanizmaların gençleri umutsuzlaştırıldığı, sendika hukukunun rafa kaldırıldığı, üreterek büyüme yerine iç ve dış borçlarla sağlanan sıcak parayla günü kotarmanın marifet olarak yutturulduğu, hukuka ve silahlı kuvvetlere AKP darbesi yapıldığı, toplum muhalefetinin gür sesi olan aydınların cezaevlerinde tutulduğu talihsiz bir süreçten geçildiğinin de altı çizildi.
Ülkemizi içinde bulunduğu bu zor durumdan çıkarmak ancak CHP iktidarı ile mümkün olacağının kaydedildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Ülke halkının ve partili dostlarımızın çok iyi bildiği gibi CHP Çağdaş laik, sosyal hukuk devleti idealini sonsuza kadar yaşatacak olan halkçı ve devrimci siyasal kuruluştur. Bu bağlamda bugünden tezi yok CHP’liler Emperyalizme mücadele etmekle birlikte, tüm ülke halkının her alanda özgür, çağdaş ve insanca yaşama koşullarına kavuşması için AKP iktidarına karşı mücadelesini yükseltecektir. Bu tarihi görev emperyalizme karşı mücadele etmek, her alanda özgürlüğü, fırsat eşitliğini, toplumun refahını ve sosyal güvenliğini, hukukun üstünlüğünü sağlamak olarak algılanmalıdır. Bunun için Cumhuriyet Halk partisinin halkçı felsefesinden dönmeyen, vazgeçmeyen ve yorulmayan kadroları bu günden tezi yok yarın seçim varmış gibi çalışmak zorundadır. Bu gün buradan bu çağrıyı yapıyoruz. İnanıyoruz ki partimizin birlik ve beraberlik içinde halka dönük çalışması CHP iktidarını getirecektir.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet