Skip Navigation Links

Karayolları Arazisinin ‘PARK’ Alanı Olmasını İstediler!

‘Karayolları Arazisi’ olarak bilinen 55 dönümlük arsa’nın yeşil alan kalması için ‘Karayolları arazisi park olsun’ imza kampanyası başlatıldı.

Karayolları Arazisinin ‘PARK’ Alanı Olmasını İstediler!Web
TV

Gündem   A+a-

 Kamuoyu tarafından ‘Karayolları Arazisi’ olarak bilinen 55 dönümlük arsa’nın yeşil alan kalması için ‘Karayolları arazisi park olsun’ imza kampanyası başlatıldı. İskenderun Karayolları Yeşil Kalsın Yurttaş İnisiyatif grubu adına karayolları arazisi önünde basın açıklaması yapan Eyüp Tümkaya, şehrin merkezinde, 6 mahallenin ortasında, İskenderun içindeki tek yeşil alan olan Karayolları Arazisi’nin geleceği konusundaki çeşitli rivayetlerden rahatsız olduklarını söyledi. 
Çeşitli STK’ların yanı sıra CHP ilçe teşkilatının da destek verdiği ve pankartlarla birlikte imza kapmayası da düzenleyen İskenderun Karayolları Yeşil Kalsın Yurttaş İnisiyatifi gurubu basın açıklaması düzenledi.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Eyüp Tümkaya, “İskenderun Belediyesi tarafından sosyal medyada birden fazla ‘karayolları park projesi’ animasyonları paylaşılmıştır. Bu projelerden biri hayata geçerse arazi yeşil alan vasfını kaybeder.” dedi.
Tümkaya açıklamasının devamında; “Kamuoyu tarafından ‘Karayolları Arazisi’ olarak bilinen 55 dönümlük arsa, Çevre Düzeni Planı ve Nazım İmar Planında 'Yeşil Alan' görünmektedir.   Yetkililer söz konusu arazinin park olarak düzenleneceğini belirtmelerine rağmen şimdiye kadar her hangi bir adım atılmış değil. Yetkilileri bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz. İskenderun şehir merkezinde yeşil alan olmaması sağlıklı temiz bir çevrede yaşama hakkımızı tehdit ediyor. Maalesef tamamı betonlaşmış İskenderun’un şehir olarak kalabilmesinin tek yolu şehrin ortasındaki Karayolları Arazisi’nin yeşil alan kalmasıdır.
Bizler Karayolları Arazisi’nin, hiçbir ticari faaliyete izin verilmeksizin ve hiçbir kapalı alan olmaksızın, halkın dinlenebileceği ve nefes alabileceği; ayrıca olası deprem felaketinde toplanabileceği ve yağmur sularını çekecek 'Park Alanı' olarak bir an önce yapılmasını ve hizmete açılmasını talep ediyoruz.” dedi.
 
 
 
Karayolları Arazisinin ‘PARK’ Alanı Olmasını İstediler! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet