Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MHP, ne kilit ne de kapıdır!!!

MHP Hatay'da bir önceki seçime nazaran İl Genel Meclis oylarını %11'den %21'e çıkararak, 4 olan İl Genel Meclis Üyesi sayısını 12'ye yükseltmiştir. Be

Politika   A+a-

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Hatay Milletvekili Turan Çirkin, İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt ve Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül ile birlikte teşkilat binasında değerlendirme toplantısı yaptı.
29 Mart’ta yapılan yerel seçimlerinin ardından MHP’nin iyi bir başarı sağladığını belirten Çirkin, İskenderun eski Belediye Başkanı Mete Aslan’ın aday olmasaydı bugün iktidarın MHP olacağını vurguladı. MHP İlçe Teşkilatı’nda düzenlene/" target="_blank">nen toplantıda konuşan Turan Çirkin, “Seçimler demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıdır. Bu vesileyle 29 Mart Mahalli Genel Seçimleri’nin yurt çapında hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçimlere baktığımızda iktidar partisinin oylarının düştüğünü görüyoruz. MHP hem ülke genelinde hem de Hatay’da oylarını artırarak, bu seçimden başarıyla çıkmıştır. MHP Hatay’da bir önceki seçime nazaran İl Genel Meclis oylarını %11’den %21’e çıkararak, 4 olan İl Genel Meclis Üyesi sayısını 12’ye yükseltmiştir. Belediyeye gelince 12 ilçe belediyesinin 6’sını, ilçe büyüklüğünde ki Payas olmak üzere 10 tane belde belediyesi kazanılmıştır. MHP bu belediyelerden 14’ünü iktidar partisinden 1’ini de CHP’den almıştır. İskenderun’da ise yaklaşık %13 oy alarak tarihinde ilk kez meclise 2 üye sokmayı başarmıştır. Bu oy sonuçları değerlendirildiğinde MHP genel seçimlerde birinci parti olacaktır. Ben İskenderun’da demokrasi sonucunda kazanan belediye başkanını kutluyorum” dedi. MHP’nin çok güçlü olduğunu vurgulayan Çirkin, “Seçimlerde mevcut belediye başkanı yeter artık deyip çekilseydi, bugün MHP iktidardı. MHP ne kilittir, ne de kapı. MHP her siyasi parti gibi seçime girmiştir ve kaybetmiştir. Biz kimseyi desteklemedik. Kimse böyle ucuz ve aşağılık siyaset yolunu seçmesin. Bu seçimlerde kriz AK Parti’yi etkilemedi. Ancak kriz artık gerçek yüzünü göstermeye başlayınca AK Parti 1 yıl içerisinde erken seçim yolunu tercih edecektir” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş