Skip Navigation Links

Anayasa Hukukçusu Burhan Kuzu: Kılıçdaroğlu bilmiyor bilse ‘Evet’ der

AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu: Yeni sistem Türkiye için çok büyük fırsat, bu ülke koalisyon belasından çok çekti

Anayasa Hukukçusu Burhan Kuzu: Kılıçdaroğlu bilmiyor bilse ‘Evet’ der Web
TV

Gündem   A+a-

 Bu ülkede 95 yılda 65 hükümet kurulmuş, normal şartlarda ise şuan 19. hükümet olmalıydık

 
AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu Hatay’ın İskenderun ilçesinde ‘Cumhurbaşkanlığı ve Yeni Anayasa’ ile ilgili konferans verdi.
 
İSTE Mustafa Yazıcı Konservatuarı Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa yoğun ilgi vardı. AK Parti ilçe Başkanı Ayhan Bodur ve yönetiminin yanı sıra Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve partililer tarafından çiçeklerle karşılanan Anayasa Hukukçusu Burhan Kuzu, bu paket AK Parti ve MHP’nin ortaklaşa yapmış olduğu bir paket olsa da bu Türkiye’nin meselesi olduğunu söyledi.
Bu meseleyi bir AK Parti, MHP ortaklığı gibi görür de ya onlardan gelen şeyden hayır da gelmez der isek memlekete kötülük yapmış oluruz diyen AK Parti MKYK Üyesi İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, “Benden söylemesi. Gelecek nesilleri düşünenler, gelecek kuşakları düşünenler, çocuk ve torununu düşünenler bu pakete ‘Evet’ demelidir.” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Yeni anayasa da başkan yardımcıları sayısının belirtilmediğini, muhtarlıkların kapatılacağını, yine çift başlılık yaşanılacağı’ gibi birçok eleştirilerde bulunduğunu da anımsatan Kuzu, “Kılıçdaroğlu bilmiyor bilse ‘Evet’ der” dedi.
Her şeyin daha iyisi, daha güzeli olabileceğini ifade eden Anayasa Hukukçusu Kuzu, “Bu paket eksikte olabilir. Ama bir adımdır. Bu adımı atmaz isek, Türkiye büyük bir fırsatı kaçırmış olur. Ve benim tahminim bir daha da gündeme gelmez. Elli sene mi geçer, yüz sene mi geçer onu bilemem. Ama Türkiye korkunç bir girdaba girer. Bulunduğumuz bölgeler zor bölgeler. Bu bölgede ülkeyi koalisyonlar ile götüremeyiz. Yeni anayasa ile ömür billâh koalisyonlara paydos. Ülke koalisyonlardan çok çekti. 95 yılda 65 hükümet kurmuşuz. Normal şartlarda biz 65. hükümeti Cumhuriyetimizin 260. Yılında kuracaktık. Bu günkü hükümetin 19. Hükümet olması gerekiyordu. Ne kadar çok hükümet istikrarı yaşanmış siz takdir edin. Bu kötü yönetim demektir. Menderes geldi memleketi şaha kaldırdı, darbe oldu gitti. Demirel geldi barajlar yaptı güzel işler yaptı. 1970’ten sonra bir koalisyon başladı. 1980 Kenan Evren’in darbe yaptığı yıla kadar. Çok kötü bir tablo ile Türkiye karşı karşıya kalmış o yıllarda. Sonra Özal geldi 83’ten 89’a kadar güzel işler yaptı. Sonra 91’de bir koalisyonlar geldi Türkiye’nin başına ta ki 2002 AK Parti gelene kadar. Yani 9 yılda 11 tane hükümet kurulmuş. Hükümetçilikler ile bir yere varılmaz. Getirdiğimiz bu model ile koalisyon belasını tamamen Türkiye’nin gündeminden çıkarıyor. Ne zamana kadar, ömür billâh! ‘Evet’ demek için bu bile yeter. “ dedi.
Konferansa TBMM İdare Amiri AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, partililerinin yanı sıra vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.
 
 
Anayasa Hukukçusu Burhan Kuzu: Kılıçdaroğlu bilmiyor bilse ‘Evet’ der  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet