Skip Navigation Links

Hataylı’nın Fendi Almanya’yı Dize Getirdi !

Hataylı ünlü işadamı Serdar ÖZYURT kurmuş olduğu Delta Defence Savunma Sanayi ile milli tank ALTAY için gerekli motorun teknolojisini Ukrayna’dan tran

Hataylı’nın Fendi Almanya’yı Dize Getirdi !

Gündem   A+a-

 
 
Hataylı ünlü işadamı Serdar ÖZYURT kurmuş olduğu Delta Defence Savunma Sanayi ile milli tank ALTAY için gerekli motorun teknolojisini Ukrayna’dan transfer edebilecek tek yetkili şirket olarak seçildi.
Delta’dan Altay Motoruna Ar-Ge Sözü
Serdar ÖZYURT Yapılan bu antlaşma sayesinde milli tank Altay’ın motor teknolojisini vermeyen Almanya’ya büyük bir  darbe vurdu.
Altay Ana Muharebe Tankı’nda kullanılacak motorun Ukrayna’dan geleceğinin ortaya çıkması ile program önemli bir sorunu başarıyla aşmış oldu.
UkrOboronProm Genel Müdürü Roman Romanov, bu konuda Türkiye ve Ukrayna başbakanlarının anlaşmaya vardığını, işbirliği için uzun süredir çalışma yürütüldüğünü açıklamıştı. 
Delta Defence Savunma Sanayi  Genel Müdür Serdar ÖZYURT, Türk kamuoyunun pek tanımadığı bir isim.
Yurt dışında çeşitli ülkelerde savunma alanında çalışmalar yürüten ÖZYURT,. Çalışmaların tank motorundan daha geniş bir çerçevede görülmesi gerektiğinin altını çizdi ve Ukrayna ile firma arası ilişkilerin köklü bir geçmişi olduğunu belirtti.
ÖZYURT, “bu anlaşmanın altyapısını biz bir yıldır oluşturuyoruz. İki tarafa da karşılaşabilecekleri sorunları ve işbirliğinin getireceği fırsatları gösteriyoruz“ dedi. Motorla ilgili planları ise ÖZYURT şöyle özetledi; “Dizel motoruyla ilgili olarak Ukrayna’dan UkrOboronProm bilgisi altında sekiz mühendisi belirledik, Türkiye’den üç veya dört mühendis bu gruba katılacak. Önümüzdeki hafta açacağımız AR-GE ofisinde 12 kişilik ekiple dizel motoru konusunda tüm çalışmaları başlatıyoruz. UkrOboronProm’dan tüm teknik desteği alıyoruz.”
ÖZYURT, Altay Tankı için bütün çalışmaları AR-Ge ofisinde yürüteceklerini belirterek,  “Bizim hedefimiz Milli Dizel motorun Ar-Ge’sini bitirmek, bu konuda sadece ülkemizin değil çevre müttefik ülkelerin de bu motora ihtiyacı olduğu için onlara ihraç etmek.  Bunlardan birinin Pakistan olduğunu düşünüyoruz. Onların da ihtiyacını karşılayabileceğimize inanıyoruz“ dedi.
Altay Tankının üretimi ve Fırtına Obüsünün ihracat sorunlarına hızlı çözüm olması için önerileri olduğunu belirten ÖZYURT, “Elimizde Ukrayna menşeili 200 adet dizel motoru hazır bulunuyor. Bu motorları herhangi bir ihracat sıkıntısı olmadan, herhangi bir sınır ötesi operasyon kısıtlaması olmayacağını taahhüt ederek tank ve obüste çalıştırmak istiyoruz.  Şu ana kadar yürütülen çalışmalar sonucunda 5TDMI1 motorun Fırtına Obüsüne transmisyon uyumları da sağlandı. Böylece aslında bu motorlar şanzımanlarıyla birlikte güç paketi olarak gelecek. Bu motordan elimizde 100 adet var. Diğer 100 6TD motor da Altay tankı için hazır durumda. Bu motorların kullanılması halinde MTU motorlarıyla yaşanan hiçbir sıkıntının yaşanmayacağını da ayrıca taahhüt ediyoruz“ şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet