Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şeffaf Belediyeciliğin En Güzel Örneği Arsuz Belediyesi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, üç yıllık görev sürecindeki hizmetlerini ve hedeflerini halkla paylaştı

Şeffaf Belediyeciliğin En Güzel Örneği Arsuz Belediyesi

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından hem ilçe statüsüne kavuşmanın üçüncü yılını, hem de hizmette üçüncü yılını doldurmasını halkla birlikte kutladı. Görev sürecinde 3 yılı tamamlayan Başkan Culha, proje ve hizmetleri ile bundan sonraki hedeflerini sinevizyon gösterisiyle hazırlanan muhteşem bir sunumla Arsuzlulara anlattı. 
Başkan Nazım Culha ve eşi Selda Culha ev sahipliğinde Gümüş Otel’de düzenlenen toplantıya CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, spor kulüpleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
Üçüncü yıl pastasını İzmir Marşı eşliğinde muhteşem bir coşkuyla kesen Başkan Culha ve davetlilerin hep birlikte alkışlarla İzmir Marşı’nı söylemesi de üçüncü yıl kutlamasına ayrı bir renk kattı.
 

“Yapamayacağımız hiçbir hizmetin sözünü vermeyiz”

‘Söz verdik yaptık’, ‘Söz verdik, yapıyoruz’, ‘Söz verdik, yapacağız’ ve ‘Sosyal belediyecilik bizim işimiz’ konulu dört ana başlık altında hizmetlerin özetinin yanı sıra Arsuz’un tüm güzelliklerinin ve sahip olduğu değerlerin de sergilediği sunumun ardından kısa bir konuşma yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, üçüncü yılın 30 Mart Ğid Sabataşh Bayramı’na gelmesini tarihsel bir mesaj olarak algıladıklarını ve bu mesajı çok iyi değerlendirdiklerine vurgu yaptı.   İşte, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın konuşmasından önemli satırbaşları….
 

 “En iyi hizmet için çalışıyoruz”

“Arsuz’u hakettiği yere taşımak için büyük bir heves, azim ve heyecan ile başladığımız hizmet yarışının 3. yılını geride bırakmış bulunuyoruz.  Yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen çok çalışarak güzel Arsuz’umuzun sorunlarını çözmek ve en iyi hizmeti vermek için mücadele ediyoruz. Amacımız; Arsuz Halkı’nın daha modern ve gelişmiş bir kentte yaşaması ve kentimizin çağdaş bir kimlik kazanarak Türkiye’deki ve dünyadaki yerini almasını sağlamaktır. Tüm çalışma arkadaşlarımla beraber çevreye saygılı ve insan odaklı belediyecilik anlayışımızla şeffaf, dürüst, ilkeli, hizmetlerde eşitliği şiar edinen, katılımcı demokratik emeğe ve sosyal adalete saygılı, kardeşliği ve dayanışmayı öncelik olarak gören her düşünce ve girişimde halkın çıkarlarını titizlikle gözeten bir yönetim modelini uygulamaya çalışıyoruz”
 

“Sıkıntı bir süreç geçirdik”

“30 Mart 2014 yılında kurulan Arsuz İlçe Belediyesi’ni devraldığımızda bazı belediyelerimizin kamu borcunun yanısıra piyasa borçları, sendika aidat borçları ve personeline ödenmeyen maaş borçları olmak üzere birikmiş yığınla borcumuz vardı. Bunun yanı sıra Devir Tasfiye Komisyonu kararı ile 8 belediyenin sadece Gözcüler Hizmet Binası bize verilmişti. Geri kalanların hepsi başka resmi kurumlara verilmişti. Ayrıca birçok menkul ve araçlarımız elimizden alınmıştı. Elimizde kalan araçlarımız yetersiz ve çok eskiydi. Çok sık kesilen elektrik, ıslahı yapılmayan dereler ve her yağmurda sel yaşayan bir Arsuz ve yeni büyükşehir olan bir il… Hem ilçe belediyesi, hem de büyükşehir belediyesi yeni kuruluyordu.  Ve, böyle şartlarda göreve başladık.”
 

“ Alınteri bizim için önemli”

“Göreve başladığımızda ilk işimiz personelimize alacaklarını eksiksiz bir şekilde ödemek oldu. Sonra piyasa borcu ve bazı vatandaşlarımızın uzun süredir bazı belediyelerimizden alamadıkları alacaklarını ödedik. Emekli olup da ikramiyelerini alamayan emeklilerimize haklarını ödedik. Sendika aidat borçlarının ödemesini yaptık. Kamu borçlarını yapılandırarak ödemeye başladık. Dönemimizde emekli olan bütün işçilerimize alın terleri kurumadan haklarını verdik. An itibariyle hiç bir kamu kurumuna borcumuz bulunmamaktadır. SSK, emekli sandığı, vergi dairesi ödemeleri günü gününe yapılmaktadır. Binalarımızla ilgili verdiğimiz hukuk mücadelesi sonucunda 6’sını geri aldık ve tadilatını yaparak halkımızın hizmetine kazandırdık.”
 

  “İhtiyaçları belirledik ve yol haritamızı çizdik”

  “İlçemizin acil ihtiyacını karşılamak üzere bir hizmet binası yapmak için 3 yıl süren zorlu bir süreçten sonra belediyemize çok değerli bir yerde 100 dönümlük bir arsa kazandırdık. İlçemizde bulunan ve yetkimizde olmayan sorunları çözmek üzere bakanlıklar düzeyinde görüşmeler yaptık. Enerji Bakanlığı’nda yapılan görüşmeler sonucunda elektrik sıkıntılarında çok ciddi azalmalar meydana geldi. 2017 yılında da Karaağaç ve Nardüzü mahallelerimizde ciddi elektrik yatırımları yapılacaktır. Ayrıca çok önemli olarak değerlendirdiğimiz doğalgaz sorununu çözdük. Yürütülmekte olan doğalgaz projesinde Arsuz yoktu. Uzun bir çalışmadan sonra Arsuz’u doğalgaz projesi kapsamına aldık. Ve bu yıl Karaağaç ve Nardüzü mahallelerimize verilmesi yönünde çalışmalarımız devam etmektedir.”
 

“Bakanlıklarla iyi ilişkiler halindeyiz” 

  “Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bir çok deremizin ıslah çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca büyük sıkıntı yaşadığımız ve ıslahının çok önemli olduğunu bildiğimiz Hacıahmetli, Avcılarsuyu, Höyük, Arpagedik, Arpaçiftlik, Gözcüler ve Arsuz Merkezi kapsayacak derelerin ıslahının 20 milyon ihale bedelli ilk etap ihalesini yaptırdık. İkinci etap için çalışmalarımız devam etmektedir. Turizm ve Kültür Bakanlığı’nda görüşmelerimiz sonucunda turizm bölgemizdeki master imar planlarımızın yapılmasını ve bedelinin bakanlıkça ödenmesini sağladık. Ayrıca belediye hizmet binamızın yapılacağı yerin belediye hizmet alanına dönüştürülmesini sağladık. İçişleri Bakanlığı’nda yaptığımız  görüşmeler sonucunda hizmet binamızın kamulaştırılabilmesi için kamu yararı çıkartıp, kamulaştırılmasını sağladık. Maliye Bakanlığı’yla şehrimizde bulunan milli emlak, hazine arazisinde oturan hak sahiplerinin tapularını alıp ecrimisil sıkıntısından kurtulmaları için gerekli çalışmaları sağladık, henüz sonuç alamadık ama çalışmalarımızın olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz.”
 

“Başarı bir ekip işidir”

 “Sevgili dostlar; bizler şehrimizde ve ilimizde bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlarla kentimizi geliştirmek adına büyük bir uyum içerisinde çalışmaktayız. Ayrıca ilçemizdeki bütün STK’lar ve dinamiklerle ortak akıl çerçevesinde beraber çalışmaktayız. Kent konseyini yasal anlamda eksiksiz reel çalıştıran nadir belediyelerden biriyiz. Toplumcu belediyecilik anlayışıyla hareket etmekteyiz. Çevreye saygılı, doğayla uyumlu, şeffaf, hesap verebilir, insanı hizmetin merkezine oturtan bir anlayışla yönetiyoruz belediyemizi... Hizmet anlayışımız;  ferdi değil toplumsaldır. Arkadaşlar bu hizmetleri yapmak bir ekip işidir. Buradaki başarı başta bütün personelimizin, müdürlerimizin, meclis üyelerimizin ve başkan yardımcılarımızındır. Bu güzel çalışmadan, uyumdan ve başarıdan dolayı hepsine huzurunuzda teşekkür ederim. Bu duygu ve düşünceyle bu mutlu günümüzde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.”
    
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar