Skip Navigation Links

UKUD, Değişim Programcılığı Sunmak İçin Kolları Sıvadı

Kültürler arası diyalogun geliştirilmesi için çalışmalar yapmak, ülkemiz şehirleri ile diğer ülke şehirleri arasında kardeş şehirciliğin çalışmalarını

UKUD, Değişim Programcılığı Sunmak İçin Kolları Sıvadı

Gündem   A+a-

 
Kültürler arası diyalogun geliştirilmesi, ülkemiz şehirleri ile diğer ülke şehirleri arasında kardeş şehirciliği çalışmaları yapmak ayrıca ülkelerin kültürel tanıtımlarına katkı sağlamak üzere projeler gerçekleştiren dernek, Türkiye’ye gelenlere yardımcı olmak ve değişim programcılığı sunmak için kollarını sıvadı.

NİSAN AYINDA İMZALANACAK PROTOKOLDE HATAY’IN GELECEĞİNE YÖN VERECEK PROJELER MASAYA YATIRILACAK
5 Ocak 2016 tarihinde Hatay’ın kültürünü, sanatını, tarihini, turizmini ve sosyo-ekonomik değerlerini ulusal ve uluslararası platformda tanıtma çalışmalar gerçekleştirmek için kurulan UKUD’un katkılarıyla Nisan ayında gerçekleşecek olan buluşmada, Hatay’ın geleceğine yön vermek amacıyla projeler ve fikirler masaya yatırılacak.

2017 YILINDA DA HBB VE AALEN BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİ İLE FAALİYETLER DEVAM EDECEK

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Kardeş şehir Aalen ile Kiel’de bağış kampanyası düzenlenerek Hatay’da ikamet eden Suriyeli mülteci çocuklara eğitim imkânı sunmak amacıyla 4 derslikli okul yaptırıldığının altını çizen yetkililer 2017 yılında da işbirliği içerisinde olarak faaliyetlere devam edileceğini bildirdi.  

TEMMUZ VE EYLÜL AYLARINDA KARDEŞ ŞEHİRLERİN PROGRAMI YOĞUN

Hatay ile Keil şehri arasında köprü kuran Alman heyeti Başkanı Dr. Klaus Onnach Şubat ayı içerisinde Antakya’ya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alarak incelemelerde bulundu. Dr. Klaus Onnach’un ziyaretinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Okulu (TOBB), Osman Ötken Anadolu Lisesi ve Özel ATA Koleji ile Kiel’de bir kardeş okul projesi imzalandı. 2017 yılı Temmuz ayının ilk haftasında Antakyalı bir grup öğretmenin Kiel’e seyahat ederek oradaki okul öncesi öğrenim yerlerini ziyaret edeceğinin bilgisini paylaşan yetkililer, Eylül ayının ilk haftasında ise liseli bir öğrenci grubu ile değişim programı çerçevesinde Kiel’deki okullar ve öğrenciler ziyaret edileceğini ifade etti. Kardeş şehir Aalen ile 2017 yılı için yapılan programın oldukça yoğun olduğunun altını çizen yetkililer, Eylül ayının sonunda Almanya’dan okul öncesi öğretmen grubunun da Hatay’a gelerek Antakya’daki okulları ziyarete geleceğini belirtti.
 
ALMAN TÜRK DERNEĞİ BAŞKANI HATAY’A GELİYOR
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehri Aalen Belediyesi ile birlikte hayata geçirilen ve merkezi Almanya’nın Kiel şehrinde bulunan, Uluslararası Kültürler Derneği (UKUD)’un öncülüğünde,  Alman Türk Derneği Başkanı Şahabetttin Atlı Nisan ayının sonunda Hatay’a geldiğinde bir protokol imzalanacaktır.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet