Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP 10 Milletvekili Adayıyla Belen'de

Nihad Matkap; 'AKP Panikliyor, Hedefimiz Kılıçdaroğlu'nu Başbakan Yapmak'

Politika   A+a-

1008926234755158.jpg" />
CHP 10 Milletvekili Adayıyla Belen’de

Nihad Matkap; “AKP Panikliyor, Hedefimiz Kılıçdaroğlu’nu Başbakan Yapmak”

CHP 12 Haziran seçimlerine ülke genelinde olduğu gibi Hatay’da da tek yürek olarak iktidar şiarıyla hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor.
CHP Milletvekili Adaylarının tamamı geçtiğimiz cumartesi günü Belen’de aday adaylarının da katılımıyla partililerle buluştu. CHP Belen İlçe Başkanlığı ve Kadın Kollarının 12 Haziran’da oylarını yüzde yüz arttırmak amacıyla 500’ün üzerinde ev ziyareti gerçekleştirip özveriyle çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
CHP 10. Sıra Milletvekili adayından başlayıp sırayla tüm adaylar kürsüye gelip AKP’yi yerden yere vurdular.


Son konuşmacı olarak CHP Hatay Milletvekili 5. Sıra Adayı Nihad Matkap kürsüye geldiğinde salon yıkıldı. Partililer Matkap’a özel ilgi gösterdi. Bu Nihad Matkap’ın 5. sıradan partiyi toparlama ve sürükleme görevi üstlendiğinin de göstergesiydi.
Matkap önce Köy Enstitülerinin bu gün 71. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlayarak sözlerine başladı; “Değerli dostlar, CHP de milletvekilliği, grup başkan vekilliği ve bakanlık yaptım. Ama bu gün benim milletvekili olmamdan daha da önemli olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu ülkede Başbakan olmasıdır.
Bizim doğru işler yaptığımızın göstergesi AKP nin paniklemesidir. AKP de panik artıyor. Başbakan öfkeleniyor, panikliyor. Onların paniklemesi bizim haklılığımızı, bizim doğru işleri yaptığımızı kanıtlıyor. Daha projelerimizden birkaçını açıkladık. Daha açıklanacak projelerimiz var. Akıllarını başlarından alacağız. Dilleri tutulacak.” Dedi.
AKP’nin giderek paniklediğini ve bu yüzden saldırganlaştığını anlatan Matkap; “Bu iktidar son sekiz yılda borçlu esnaf sayısını dört katına çıkardı. Dış ticaret açığını beş katına çıkardı. Daha önce karşı oldukları özelleştirme ile bu ülkenin bütün varlıklarını sattılar. Yasakları bitireceğiz dediler, yasaklamadıkları bir şey kalmadı. Korku İmparatorluğu kurdular. Yoksulluğu bitireceğiz dediler. AKP iktidarında yeşil kart kullananların sayısı 2 milyon 700 bin kişi artmıştır. Bu rakam tek başına AKP’nin yoksulluğu ne kadar arttırdığını açıkça ortaya koymaktadır. AKP iktidarının son yedi yılında, bir anlamda yoksulluğun belgesi sayılan Yeşil kartlı sayısı, 6 milyon sekiz yüz binden 9 milyon beş yüz bin’e yükselmiştir. İyileşen, gelişen ekonomilerde yoksul sayısı azalır. Buna bağlı olarak yeşil kartlı sayısı da azalır. Oysa son yedi yılda yeşil kartlı sayısı, 2 milyon yedi yüz bin adet artmıştır. 2010 yılında yeşil kart başvurularının arttığını Sn. Bakan soru önergesine cevaben ifade etmiştir. Buna rağmen AKP, her platformda ekonominin iyileştiğini, geliştiğini söyleyerek halkı kandırmaya devam etmektedir. Yolsuzlukları bitireceğiz dediler, yolsuzluğun adı AKP oldu.” Dedi.
Konuşmasını tamamlayan Nihad Matkap salondakiler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş