Skip Navigation Links

Kapı Kapı Dolaşıp Kardeşine Karaciğer Arıyor

El İlanı Bastıran Abla, Kapı Kapı Dolaşıp Kardeşine Karaciğer Arıyor

Kapı Kapı Dolaşıp Kardeşine Karaciğer Arıyor

Sağlık   A+a-

 Hatay'ın Antakya ilçesinde, karaciğer yetmezliği nedeniyle siroz hastalığına yakalanan ve yatağa mahkum hale gelen kardeşine organ bulabilmek için 5 bin adet el ilanı bastıran abla, uygun bağışçı bulmak için kapı kapı dolaşıyor.

ABLASININ ÇABASI SAYESİNDE HAYATA TUTUNUYOR

 
Rahatsızlığı nedeniyle yemeğini kendisi yiyemeyen, adeta çocuk gibi bakıma muhtaç hale gelen Serpil Badioğlu (40), kendisinden 3 yaş büyük ablası Zeynep Yardımcı'nın çabası sayesinde hayata tutunmaya çalışıyor.
Yardımcı, yaklaşık bir yıldan bu yana karaciğer yetmezliği nedeniyle adeta günden güne eriyen ve ayağa kalkamayacak duruma gelen kardeşini bir an olsun yalnız bırakmayarak destek oluyor.

UYGUN KARACİĞERİ BULMAK İÇİN ÇABALIYOR

 

İki çocuk annesi Zeynep Yardımcı, hastalığı nedeniyle kendi başına ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken kardeşinin iyileşmesi için ihtiyaç duyulan karaciğerin bulunmasına yönelik de çaba harcıyor.
Yardımcı, kardeşi Serpil Badioğlu'nun bugüne kadar çok acı çektiğini, hastalığı nedeniyle yüzünün gülmediğini söyledi.

"KARDEŞİM GÜNDEN GÜNE ERİYOR"

 
Kardeşinin karaciğer yetmezliği nedeniyle adeta günden güne eriyerek yürüyemez hale geldiğini, daha sonra da siroz olduğunu anlatan Zeynep Yardımcı, "Kardeşim günden güne eriyor. Artık rahatsızlığının son aşamasında. Şu an kendi başına ayağa dahi kalkamıyor, ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Yemek yemede dahi sıkıntı yaşıyor ve içtiği suyu dahi çıkarıyor. Artık bu aşamada karaciğer naklinden başka çaremiz yok. Nakil için kardeşimin ismini yazdırdık ve şu an sıra bekliyoruz." diye konuştu.

"ORGAN BULUNMASI İÇİN EL İLANI BASTIRDI"

 
Yardımcı, kardeşinin sağlık durumunun daha kötüye gittiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Bir an önce naklin yapılması şart. Dört gözle nakil haberini bekliyorum. Bir yerden gelecek umut ediyorum. Allah'ın kapısı çok. Karaciğer bağışında bulunabilecek kişilere ulaşmak için 5 bin el ilanı bastırarak dağıttım. Kardeşim, anne ve babamın bana mirası. Onun için elimden geleni yapmak zorundayım. 7 kardeşiz ve hiçbirimiz bağış için uygun bulunmadık. O yüzden çareyi başkalarında arıyoruz. Allah kimseye bunu yaşatmasın. Birileri sesimizi duysun. Bazı kişiler nakilden korkuyor. Bununla tüm karaciğer alınmıyor. Biz de bu rahatsızlık başımıza gelince anladık. Sadece karaciğerden bir parça alınıyormuş. Tek dileğim kardeşimi yaşatmak için beklediğim umutlu haberin gelmesi."
Rahatsızlığı nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Serpil Badioğlu ise hayallerinin çok fazla olduğunu, ancak elinden bir şey gelmediğini, umutla haber beklediğini kaydetti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet