Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bu Unvan Ailem İçin Onurdur

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya Fahri Doktora Unvanı Verildi

Bu Unvan  Ailem İçin  Onurdur

Ekonomi   A+a-

 Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin aldığı senato kararıyla Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, bölgenin global sanayi lideri olarak fahri doktora unvanına layık görüldü.

Türkiye’nin lider global çelik üreticilerinden Tosyalı Holding, Osmaniye başta olmak üzere bölgeye yaptığı yatırımlara ve istihdam yaratmaya devam ediyor. Bu çalışmalar Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya itibarı yüksek bir başarıyı da beraberinde getirdi.
 
Bölgenin en prestijli üniversitelerinden Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Türk demir çelik sanayiinde çevreye duyarlı ve sürdürülebilir olma bilinciyle yaptığı yatırımlarla Türkiye ve bölge ekonomisine değer katan, sosyal, kültürel ve bilimsel konulara katkılardan dolayı, ilk kez sunduğu fahri doktora unvanını Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fuat Tosyalı’ya verdi.
 
Bunun için 30 Mart’ta Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi amfisinde düzenlenen özel törene, Osmaniye Valisi Kerem Al, MÜSİAD Başkanı  Nail Olpak, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve bölgenin ileri gelen isimleri katıldı.
 
“BU UNVAN AİLEM İÇİN ONURDUR”
Fahri doktora töreninde konuşan Fuat Tosyalı, “Bu, benim için onurdur. Her babanın oğlu için hayalini kurabileceği bu unvan için üniversiteye teşekkürlerimi sunarım. Fahri doktora unvanını, başta değerli annem Pervin Tosyalı olmak üzere Tosyalı Holding ailesinin her bir ferdi adına alıyorum” dedi.
 
3 kıtada üretim yapan bir şirket olarak, ülkemizin bayrağını farklı ülkelerde dalgalandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Tosyalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de gezi olayları yaşanırken, biz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte yeni yatırım için Cezayir’deydik. Oran’da Cezayirli Hasan Paşa’nın fetihten elde ettiği ganimetle yaptırdığı caminin resmini gördük. Bu resmi Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim ettik. O da çok duygulandı ve ‘Peki, sen burada ne yapacaksın?’ diye sordu. Ben de elde ettiğim ganimetle, gelecek nesillere hizmet edeceğimi söyledim. Sözümüzü tuttuk; Oran’da yaşayan Müslümanların ibadeti için 5 bin kişi kapasiteli camimizi bu Ramazan ayında tamamlıyoruz.”
 
TOYOTA’DAN SONRA JAPONLARIN TÜRKİYE’YE EN BÜYÜK YATIRIMI
Başta Osmaniye olmak üzere 3 kıtada farklı yatırımlara imza atan ve böylece Türkiye ekonomisine katkı sağlayan bir şirket olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Tosyalı, Türkiye’nin ilk yassı çelik fabrikasını kurdukları Osmaniye’ye şimdi de Toyota’dan sonra Japonlar’ın en büyük yatırımı olan Tosyalı Toyo Çelik A.Ş.’nin kazandırıldığını vurguladı. “2015’in başında başlattığımız bu yatırımı sadece 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. Bu tesis, ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıdığı gibi, peçeteden daha ince çeliğin üretileceği ülkemizin en katma değerli üretim merkezlerinden biri olacak” dedi.
 
Ülkemizin en ileri teknolojiye sahip ve yüksek katma değerli yassı çeliğinin bu tesislerde üretileceğinin altını çizen Tosyalı, “Ürünlerimiz, otomotivden elektrikli ev aletlerine, bilişim ürünlerinden meşrubat kutularına kadar geniş bir yelpazede kullanılacak. Özellikle gıda sektöründe oyunu değiştiriyoruz” diye vurguladı. Töreninden ardından düzenlenen tesis gezisinde katılımcılar ve basın mensupları, Fuat Tosyalı ev sahipliğinde Tosyalı Toyo Çelik AŞ tesislerini gezdi ve buradaki dev yatırımı yakından inceleme fırsatı buldu.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar